poster

Monika Leskovar i Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Enrica Dinda izvode djela R. Matza, B. Bjelinskog i A. Dvořáka - V. Lisinski, 18.04.2019.

Simfonijski orkestar HRT-a

glazbeni | Hrvatska

SADRžAJ

Nagrađivana hrvatska violončelistica Monika Leskovar svojim nadahnutim nastupom u Majstorskom ciklusu Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije oduševila je brojnu publiku u KD V. Lisinskog izvedbama djela samo hrvatskih skladatelja. Orkestrom je ravnao šef dirigent Enrico Dindo, dugogodišnji kolega naše glazbenice.
Monika Leskovar skrenula je na sebe pozornost javnosti 1995. kada je s nepunih 13 godina postala najmlađom pobjednicom Međunarodnog natjecanja Čajkovski u Japanu. Usavršavala se na majstorskim tečajevima Mstislava Rostropoviča i Bernarda Greenhousea. Pobjednica je mnogih međunarodnih natjecanja kao sto su ARD u Münchenu (2001.), Mstislav Rostropovič u Parizu, Roberto Caruana u Milanu (1999.) te Adam na Novom Zelandu (2003.). Bila je prva hrvatska predstavnica Eurovizijskog natjecanja za mlade glazbenike koja je ušla u finale, nastupivši u Beču 1998. U sezoni 2010./2011. djelovala je kao prva violončelistica Münchenske filharmonije.
U skladnoj suradnji Leskovar i Dindo izveli su djela dvaju velikana hrvatske glazbe prošloga stoljeća: Elegiju i humoresku, za violončelo i gudače Rudolfa Matza te 1. koncert za violončelo, gudače i udaraljke Brune Bjelinskog.
Koncert je zaokružio orkestar, pod vodstvom maestra Dinda, sjajnom izvedbom 7. simfonije u d-molu, op. 70 Antonína Dvořáka.

Urednik: Marija Ramljak

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Bon...TON

    image
    Bon...TON je krovni naziv za emisije koje, bez žanrovskih ograničenja, na dokumentaristički način beleže priče o muzičarima, koncertima, festivalima, novim i...
  • Big Tunes!

    image
    Classic anthems or new dancefloor smashes. As long as they're big tunes, we're playing them all right now!
  • Muzički program

    image
    Muzički program
  • Top 10 (urbanih hitova)

    image
    Za vas smo pripremili listu od 10 najboljih urbanih hitova, stoga se opustite i uživajte u narednim glazbenim minutama!
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.