poster

Medijska mreža srpske dijaspore: Srpska razglednica iz Amerike

Medijska mreža srpske dijaspore


Gdje gledati
Televizija uživo Streaming
img

SADRžAJ

U novom izdanju emisije Srpska razglednica iz Amerike, koju priprema i vodi Aleksandar Žigić, na početku ovogodišnjeg Velikog Posta razgovaramo sa Igumanom Manastira Nova Gračanica Serafimom Baltićem.
Čućete šta se sve može videti u ovom manastiru, koji je veoma značajan za srpski narod u Americi, a posebno govori i o značaju posta. Sledi i poruka vladike Longina na liturgiji na prvu nedelju posta, a potom iste večeri, na Nedelji Pravoslavlja, Otac Dobrivoje Milunović iz Srpskog Sabornog hrama, objašnjava značaj ove posebne liturgije na kojoj su bili mnogi sveštenici iz srpskih kao i drugih pravoslavnih crkava iz Čikaga, Indijane i Viskonsina. Oni govore i o značaju ikona za ovaj dan i za ovu liturgiju, kao i za pravoslavnu crkvu uopšte.
Videćemo i deo nastupa ansambla Dukati i Biseri sa Krajiškog Prela.
Autor emisije razgovarao je o freskopisu sa Filipom Subotićem kojeg je zatekao na poslu u crkvi Sveti Simeon Mirotočivi, posetivši ga u gradu Šarlot, u američkoj Saveznoj Državi Severna Karolina. Freskopisac Subotić je inače već oslikao značajan broj srpskih svetinja u Americi, od Klivlenda do Čikaga i dalje.
Urednik Medijske Mreže Srpske Dijaspore je mr Mirjana Raičević Tasić.

Fotografije

Medijska mreža srpske dijaspore: Srpska razglednica iz Amerike

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Tendance XXI (2015)

    image
    Trendovi 21 vijeka.
  • Priče s Istoka (2006)

    image
    Odvažne, neispričane priče iz cijele Azije i Pacifika. Al Jazeerin dubinski, tjedni program o aktualnostima iz najnaseljenije regije svijeta.
  • CNN International: Inside Africa (2007)

    image
    CNN-ova međunarodna nagrađivana tjedna emisija predstavljat će emisije iz zemalja diljem kontinenta kako bi gledatelje odvela na putovanje kroz Afriku,...
  • Faces of Africa (2012)

    image
    Produced by CCTV News Content (CCTV+), an important component of CGTN (China Global Television Network) from CGTN Africa's studios in Nairobi, "Faces of Africa"...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.