poster

Nikolaj i Aleksandra - Pisma

Nicholas & Alexandra: The Letters (2018)

dokumentarni, mini-serija | Ujedinjeno Kraljevstvo

SEZONA: 1

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Još od njihova okrutnog smaknuća prije sto godina svijet je fasciniran carem Nikolom II. i njegovom suprugom caricom Aleksandrom. Zahvaljujući njihovim politički osjetljivim, seksualno intimnim i veoma otvorenim pismima, ovaj dvodijelni dokumentarni film, kroz koji nas vodi povjesničarka dr. Suzannah Lipscomb, istražuje Nikolinu i Aleksandrinu složenu ljubavnu priču, kao i njihovu ulogu u izbijanju ruske revolucije 1917. koja je rezultirala njihovim okrutnim i tragičnim pogubljenjem.
Tisuće njihovih ljubavnih pisama političke su, seksualne i duboko intimne prirode. Pisma su i njihova osuda, a sva su napisana na engleskome. Svjedoče o njihovoj međusobnoj privrženosti, seksualnom životu, njihovim zabludama, ali iznad svega o razvoju revolucije. Od njihove potpune izoliranosti preko političke neumješnosti do oslanjanja na Rasputina, ova privatna i osobna pisma prikazuju njihovu burnu vezu. A kad je revolucija zahvatila zemlju, njihov je položaj postao sve opasniji kako se krivnja za nedaće naroda počela pripisivati isključivo carskomu paru.
U ovoj epizodi otkrivamo prepreke koje su car Nikola II. i njegova supruga Aleksandra premostili tijekom prilično nekonvencionalnog početka svoje carske veze. Preživjevši izazove veze na udaljenost, kao i nekompatibilan vjerski odgoj, njihova se veza rasplamsala i vjenčali su se kad je mladi car preuzeo nadzor nad Ruskim Carstvom. Rođenje teško bolesnoga sina omogućilo je kontroverznom proroku Rasputinu da stupi u najuži krug mlade obitelji Romanov. I tada su se pojavili problemi. Potpuni nedostatak razumijevanja za potrebe sve gnjevnijeg ruskog naroda očit je u tisućama pisama koje si je par slao u prvim godinama veze. Kad je car Nikola stupio na čelo svojih postrojba dok je zemlja klizila u rat, njegova otuđenost od naroda samo je još više rasla. Iako njih dvoje nisu izgubili žar za pisanjem ljubavnih pisama, njihov je narod izgubio strpljenje te je budućnost ruskoga cara postala veoma nesigurna.

Fotografije

Nikolaj i Aleksandra - PismaNikolaj i Aleksandra - PismaNikolaj i Aleksandra - PismaNikolaj i Aleksandra - PismaNikolaj i Aleksandra - PismaBack2backBack2backBack2backBack2backBack2backBack2backBack2backBack2backBack2backBack2backBack2backBack2backBack2backBack2backBack2back

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.