SEZONA: 1

EPIZODA: 93

SADRžAJ

Banke tkiva ustanove su s odobrenjem za obavljanje djelatnosti prikupljanja, testiranja, obrade, čuvanja, pohrane i raspodjele ljudskih tkiva i stanica u svrhu presađivanja. Ekipa Zdravlja na kvadrat u ovotjednoj emisiji donosi mnoge zanimljivosti vezane uz ovu temu.
Gastroezofagealna refluksna bolest, skraćeno GERB, vrsta je refluksne bolesti koja uzrokuje oštećenje sluznice donjeg dijela jednjaka zbog vraćanja kiselog želučanog sadržaja u jednjak. No, znate li da postoji i druga vrsta refluksne bolesti - tzv. laringo - faringealni refluks. Koja je razlika između ove dvije bolesti i koji su njihovi simptomi zna docent iz KBC-a Zagreb Ratko Prstačić.
Ljudska kralježnica sastoji se od kralježaka koji su odvojeni tzv. diskovima građenima od hrskavice. Svaki disk ima jaki vanjski i mekši unutarnji dio koji djeluje kao amortizer oblažući kralješke kako bi se kralježnica mogla gibati. Ako taj disk propadne ili se pomakne sa svog mjesta - dolazi do tzv. hernije diska. Sve o ovoj teškoj deformaciji znaju profesor Krešimir Rotim, specijalist neurokirurgije i profesor Miljenko Franić, specijalist ortopedije.
Tjelesna aktivnost igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja organizma. Trenerica fitnessa Jelena Đorđević pokazat će nekoliko vježbi koje možete izvoditi doslovno bilo gdje i bilo kada. Za njih koristite samo vlastito tijelo i nisu vam potrebni nikakvi rekviziti. Vježbajte i vi zajedno s ekipom Zdravlja na kvadrat!

Fotografije

Zdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadrat

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • taff (1995)

    image
    taff - a tabloid magazine on ProSieben.
  • Art kvart

    image
    „Art Kvart“ svake sedmice donosi najbolje i najvažnije vijesti o umjetnosti i kulturi, o umjetnicima i njihovim muzama, o sestrinstvu i drugarstvu, o znanju i...
  • Hallo Deutschland (1997)

    image
    The tabloid magazine presents emotional stories about people in Germany and around the world.
  • Fresh Yoga

    image
    Every day, our wonderful yoga instructor Katy takes you through a series of exercises in a fresh and dynamic style. She even helps you wind-down after your...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.