SEZONA: 1

EPIZODA: 114

SADRžAJ

Rješenje za blokirane mijenjalo se svako malo. Ovoga puta, zakoni koji su u izradi trebali bi biti trajniji, nakon što ih Sabor potvrdi sredinom srpnja. No, kritika je i dalje podosta, pa je Informer krenuo tragom tih kritika - što ne valja s novim prijedlozima i tko ne vjeruje u konačno rješenje problema?
S jedne strane rast blokiranih, s druge rast plaća. Od 2015., 8%. Ono što je u priči još važnije jest da je taj rast prvi put odraz pritisaka na tržištu rada. Doduše, plaće u privatnome sektoru, u tvrtkama u domaćem vlasništvu, manje su 5% od prosjeka. Još je važnije pitanje: prate li plaće rast produktivnosti?
Ekipa Informera ovoga tjedna sublimira stanje u Agrokoru, prijedlog o zadružnom preuzimanju koncerna, moguće scenarije završetka sage, ali i pitanje je li ijedna opcija mogla biti dobra za ukupno gospodarstvo. Zanimljivo, dva sugovornika oprečnih ekonomskih uvjerenja, slažu se u svakome pitanju.
Iako nas uvjeravaju da otpad koji razvrstavamo ne završava na istome mjestu, znamo da nam recikliranje nije prioritet. Više od 70% smeća završi na odlagalištima otpada, a cilj je do 2035. obrnuti postotak. Informer propituje: je li to ikako izvedivo?
Već se neko vrijeme nosi teza da ne postoji privatno i poslovno. U vrijeme dostupnosti poslodavcu (ili samome sebi ako smo pokrenuli vlastiti biznis), posao se prelijeva na naše ukupno vrijeme. Drugi dijelovi naših života s vremenom počnu patiti. Je li moguće uravnotežiti privatno i poslovno?

Fotografije

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • À l'Affiche

    image
  • vox nachrichten

    image
    Die Welt im Überblick! Die "vox nachrichten" beleuchten die wichtigsten Themen des Tages, liefern Hintergründe und ordnen das Geschehen ausführlich ein....
  • Arhiv B

    image
  • Trend

    image
    "Trend" je emisija o zabavi, muzici, glamuru, svijetu poznatih, slavnih i popularnih.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.