SADRžAJ

Wałęsa se nikada nije udaljio od svojih narodnih korijena, čak ni kada je došao na vlast. Ti su korijeni u srcu njegova nevjerojatna uspjeha, no isto su tako bili izvor kritika njegovih protivnika. Uspio je spojiti glas razuma, koji ga je izdignuo iznad ostalih, i iskrenost koja je često bila nevjerojatna.
Lech Wałęsa postao je predsjednik sindikata radnika brodogradilišta u poljskome Gdanjsku 1980., a ubrzo mu se pridružilo 10 milijuna ljudi. Na taj je način utabao put prema mirnom svrgavanju komunističkoga režima. Mladi električar ispisao je povijest. Tijekom karijere Lech Wałęsa preživio je sve: od obožavanja do ponižavanja i mržnje. Poznat je po svojim oštrim osudama i po često duhovitim i britkim dosjetkama. Znao je animirati publiku, znao je kada se treba našaliti, kada iznijeti argument, kada upotrijebiti patos i kada lagati. Mase ljudi slijedile su ga kao hipnotizirane. Ovaj dokumentarni film samo mu želi pomoći da snimi dokumentarac o sebi, a kako bivši predsjednik sam priznaje, to nije nimalo lako.

Fotografije

Lech Wałęsa - portret

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.