poster

Maher za putovanja: 48 sati u...: Berlin

Travel Man: 48 Hours in... (2016)

putovanja, dokumentarni | Ujedinjeno Kraljevstvo

SEZONA: 2

EPIZODA: 8 - Berlin

SADRžAJ

Richard Ayoade odlazi u neopisivo popularni glavni grad Njemačke Berlin na 48-satni odmor. S njime po dozu kulture odlazi književnica, glumica i komičarka Roisin Conaty.
Kao baza će im poslužiti moderni hotel Nhow na obali rijeke Spree u nekadašnjem Istočnom Berlinu. Taj samoprozvani "glazbeni hotel" modernom putniku nudi ne jedan, već dva studija za snimanje te instrumente koji su dostupni 24 sata na dan, što će Richard i Roisin itekako iskoristiti.
Istočnonjemački Trabant, poznat po svojoj nepouzdanosti, savršeno je vozilo za razgledavanje golemoga grada, stoga se Richard i Roisin prijavljuju za organizirani obilazak "Trabi safari".
Ne obazirući se na lošu gastronomsku reputaciju Njemačke, odlaze u Michelinovom zvjezdicom ovjenčani restoran Nobelheart & Schmutzig u kojem kušaju deset jela od lokalno uzgojenih namirnica uz upute kako se hrana treba jesti. Jedva stigavši probaviti golemi objed, Richard i Roisin odlaze iskusiti slavni berlinski noćni život. Završavaju u podrumu bara u četvrti Kreuzberg u kojem se nalazi klasični Kegelbahn ili kuglana nepromijenjena još od 60-ih godina.
Sutradan naš dvojac odlazi na najduži preostali dio Berlinskoga zida te u Muzej DDR-a kako bi saznali kako se živjelo u Istočnoj Njemačkoj. Ondje ulaze u repliku stana iz vremena Hladnog rata i promatraju ples lipsi koji je država promicala.
Poziraju za suvenirsku crno-bijelu fotografiju iz fotoautomata, obnovljenog starog automata za fotografiranje kakvi ponovno niču po cijelom Berlinu te odlaze u pivnicu u Tiergartenu, najpopularnijem berlinskom parku.
Odabrala: Mira Vočinkić

Fotografije

Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Sehen statt Hören (1975)

    image
    Die einzige Sendereihe in der deutschen Fernsehlandschaft, die im Bild sichtbar macht, was man sonst nur im Ton hört! Nicht im "Off", sondern im "On" werden hier...
  • Tajne kitova (2021)

    image
    Tajne kitova uranjaju gledatelje duboko u epicentar života kitova otkrivajući tajanstveni i prekrasni svijet kitova.
  • Opasne snage (2020)

    image
    Captain Man ima novu ekipu pomoćnika superjunaka - Opasne snage. Captain Man i Schwoz otvaraju lažnu školu kako bi trenirali klince da obuzdaju i kontroliraju...
  • Kralj Queensa (1998)

    image
    Doug Heffernan (Kevin James) je dostavljač IPS-a koji se može pohvaliti doista dobrim i ugodnim životom. Ima prekrasnu suprugu Carrie (Leah Remini), kuću u...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.