SEZONA: 1

EPIZODA: 68

SADRžAJ

Kako slučaj Agrokor odmiče, sve se češće pitamo zašto se država umiješala u priču. Jer petljanje u pravilu uvijek znači da će svi građani solidarno platiti ceh. Kako se tvrtke kojima prijeti stečaj množe poput miševa, 'Informer' propituje što će točno za državu, dakle i za nas, značiti preuzimanje odgovornosti.
Iako se svaka vlada voli hvaliti nižim stopama nezaposlenosti - a upravo bilježimo rekordno nisku - pravo zdravlje ekonomije otkriva stopa zaposlenosti. Možda bi se iz usporedbe tih dvaju podataka nešto i moglo zaključiti kada bi podaci bili točni, jednoznačni i usporedivi.
Od ovoga se tjedna potvrde o nekažnjavanju mogu zatražiti elektronskim putem. 'Informer' gledateljima donosi što vas sve traže kada se javljate na natječaj za posao.
S kurikulumom ili bez njega visoke poslovne škole razumiju što suvremena ekonomija treba - vezu s poslovnim sektorom, razvoj programa cjeloživotnog obrazovanja, međunarodnu suradnju i odgovornost za vlastiti uspjeh. Uvjet je za to jednak omjer teorije i prakse. 'Informer' donosi priču iz Rijeke.
U Hrvatskoj je sve naglavce. Pad nezaposlenosti ne znači rast zaposlenosti, kao što ni velik broj nezaposlenih ne znači da poslodavci imaju koga zaposliti. S obzirom na to da za uvoz radne snage postoje kvote, poseže se i za umirovljenima. Ekipa 'Informera' istražuje - uz kakve se uvjete umirovljenici mogu vratiti na tržište rada?

Fotografije

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Dobro je znati (2011)

    image
    Pogledajte zanimljive i inspirativne priče naših sugrađana... U prvoj emisiji magazina "Dobro je znati" pogledajte priču o zagrebačkim studentima - informatičkim...
  • Hazajáró

    image
  • À l'Affiche

    image
  • vox nachrichten

    image
    Die Welt im Überblick! Die "vox nachrichten" beleuchten die wichtigsten Themen des Tages, liefern Hintergründe und ordnen das Geschehen ausführlich ein....
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.