Ocjena korisnika: 9/10
(3 glasa)

SEZONA: 1

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Nova britanska serija "Ljeta u Indiji" uvodi nas u veličanstveni svijet u podnožju Himalaje na plantažama čaja burnih posljednjih godina Britanskog Carstva u Indiji.
Godina je 1932. Indija sanja o neovisnosti, ali Britanci se ne kane povući. Indijski potkralj sa svojom se vladom svake godine povlači iz vreline carske prijestolnice u New Delhiju u Simlu, Englesku u malom u podnožju Himalaje, koja na šest mjeseci postaje ljetnom prijestolnicom Indije. Ondje se moćnici igraju Boga, zabavljaju se sa ženama i ljubavnicama i neudanim djevojkama koje traže muža. No povijest je protiv njih jer angloindijski sjaj blijedi i carstvo klizi u propast. Tko će ostati kada brod potone?
Serija prati dvije obitelji, jednu indijsku i jednu britansku, u priči o ljubavi, obećanjima, tajnama i političkim intrigama te igri gospodara i sluge u mahnitom plesu odbrojavanja do slobode. Serija gledatelju pruža praznik za osjetila nudeći uvid u nezamislivo bogatstvo i grandioznost Indije u vrijeme kad je nekoliko tisuća Britanaca vladalo nad 400 milijuna Indijaca. Istražite Simlu očima Indijaca i Britanaca, od potkraljeve palače, britanske tržnice, indijskog sajma, plantaže čaja i misijske škole do domova glavnih likova. Na ulazu u srce Simle, Britanski klub, stoji natpis: "Zabranjen ulaz psima i Indijcima". Bar, veranda, salon za dame, tenis i polo. Tračevi, gramofoni, tjednima stare novine, krckanje leda, domaće stanovništvo u livrejama, blijedi ljubavnici na sportskim terenima - Engleska u malom. Nostalgična slika za one koji čeznu za domovinom idealizirajući je.
Glavni likovi su Ralph, Alice, Aafrin i bezimeni dječak. Ralph je privlačan antijunak koji svojom snagom i mirnoćom prikriva strah da njegov voljeni svijet propada. Aafrin i Alice odlikuju se tihom hrabrošću. Alice traži slobodu i vidi je u Aafrinu. Aafrin se protiv svoje volje upleće u politiku, a njegova sloboda je Alice. Adam, dječak spašen s pruge, nije obično siroče. Izrasta u mladog radikala, gnjevnog i ambicioznog. Adamu slobodu može donijeti samo osveta.
U ožujku 1932. Ralph Whelan i ostatak indijske državne službe kreću u godišnju seobu u Simlu. Ralphova sestra Alice vraća se u Indiju nakon muževe smrti. Cynthia Coffin priprema Britanski klub, u koji smiju samo bijelci, za početak ljetne sezone. Vlak za Simlu zaustavlja se kad na tračnicama nađu onesviještena dječaka. Misionar Dougie i njegova pomoćnica Leena izlaze iz vlaka pružiti dječaku liječničku pomoć i u vlaku ostavljaju Dougijevu bijesnu ženu Saru. U Simlu stiže tajanstveni atentator i ljetna sezona počinje krvavo.

Fotografije

Ljeta u IndijiLjeta u IndijiLjeta u IndijiLjeta u IndijiLjeta u IndijiLjeta u IndijiLjeta u IndijiLjeta u IndijiLjeta u IndijiLjeta u IndijiLjeta u IndijiLjeta u IndijiLjeta u IndijiLjeta u IndijiLjeta u Indiji

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Zovite babicu (2012)

    image
    Serija prati životpisne priče iz života primalja u istočnom dijelu Londona 50-ih godina, snimljena prema bestseleru - memoarima medicinske sestre Jennifer Worth.
  • Charité (2017)

    image
    The series describes the accomplishments of several famous German physicians and scientists at the prestigious Charité hospital in Berlin during its history.
  • Jadnici (2018)

    image
    U ovoj uzbudljivoj šestodijelnoj adaptaciji francuskog povijesnog romana Victora Hugoa sudjeluju brojne zvijezde, među kojima su Dominic West, David Oyelowo, Lily...
  • Carstvo (2005)

    image
    The story is set in Rome around 44 B.C., just after the assassination of Julius Caesar. Octavius, aged 17, who was named heir by Caesar, is challenged by Marc...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.