EPIZODA: 279

SADRžAJ

Industrijska poljoprivreda jedan je od najvećih zagađivača u svijetu. Plodnost mnogih tala uvelike je smanjena zbog silnih kemikalija kojima se tretiraju. Nekad je u njima bilo više od 3 posto humusa, a danas ga u mnogima ima samo 1 do 3 posto.
Kako će izgledati svijet za 35 godina? Hoćemo li uživati u bezbrižnim poslijepodnevnima na popularnom zagrebačkom Cvjetnom trgu? Ili ćemo, ne počnemo li napokon mariti za okoliš, živjeti pod staklenim zvonom i nositi zaštitne maske? Moguća rješenja i odgovori kriju se u nedavno predstavljenom nacrtu energetskog modela do 2050.
Pčele oprašuju jednu trećinu hrane koju jedemo. No zbog upotrebe pesticida nestaju pčelinje zajednice. Znanstvenici Sveučilišta Harvard konstruirali su prototip robotske pčele za oprašivanje. Iako je stvaranje zajednica robotskih pčela predviđeno za najmanje deset godina, njezin prototip već može i letjeti i roniti. Vrijednost oprašivanja američkih usjeva procjenjuje se na 15 milijardi dolara na godinu.

Fotografije

Eko zonaEko zonaEko zonaEko zonaEko zona

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.