poster

Endeavour - Mladi Morse: Vožnja

Endeavour (2012)

misterija | Ujedinjeno Kraljevstvo
Epic Drama | 14. 05. 2024. | 08:10

Ocjena korisnika: 7.6/10
(10 glasova)

SEZONA: 3

EPIZODA: 1 - RIDE

SADRžAJ

Britanska kriminalistička serija ENVEAVOUR vraća nas u prošlost jednog od nezaboravnih televizijskih likova i razotkriva nam kako je počela karijera kasnije slavnog inspektora Morsea.
Shaun Evans mladi je detektiv Endeavour Morse!
Izvrsnom interpretacijom slavnog lika Colina Dextera Evans omogućava gledateljima da saznaju više o prošlosti detektiva slavnog po ljubavi prema križaljkama, klasičnoj glazbi, engleskom pivu i klasičnim automobilima.
Koja se poznata lica vraćaju u trećoj sezoni serije, nakon šokantnih i tragičnih događaja na kraju druge sezone?
Nepravedno optuženog Endeavoura Morsea posljednji smo put vidjeli kako čami u ćeliji jer su mu podmetnuli ubojstvo šefa policije Ruperta Standisha. Endeavour je otkrio korupciju u samom srcu gradske policije, ali njegova je istraga dobila zlokobni obrat. Hoće li mu se život vratiti u normalu?
Što će biti s Morseovim nadređenim, inspektorom Fredom Thursdayem (Roger Allam) čiji je život visio o niti nakon što je ranjen u prsa? Je li Thursday preživio tešku ozljedu?
Treća sezona iznimno uspješne ITV-ove kriminalističke serije, koja prati događaje prije onih u seriji Inspektor Morse, sastoji se od četiri 90-minutne epizode, a scenarij je i ovog puta napisao autor "Lewisa" i "Endeavoura" te scenarist "Inspektora Morsea" Russell Lewis. Colin Dexter, čiji je prvi roman o Morseu objavljen 1975., i dalje je povezan sa serijom kao savjetnik.
Prva nova priča događa se 1967. godine, tri mjeseca nakon nesretnog pokušaja Donalda Campbella da postigne rekordnu brzinu od 480 km/h na vodi. Kondukterka autobusa Jeannie Hearne ubijena je kad je otišla večer provesti u lunaparku. I tako u okružju lunaparka počinje istraga.
Ponovno ćemo gledati Jacka Laskeya (narednik Peter Jakes), Seana Rigbyja (Jim Strange), Antona Lessera (načelnik Reginald Bright), Jamesa Bradshawa u ulozi dr. Maxa DeBryna i Abigail Thaw kao novinarku Dorotheu Frazil. Poznata glumica Dakota Blue Richards (Nabrijani, Zlatni kompas) postaje stalna članica glumačke ekipe od drugog nastavka u ulozi policajke Shirley Trewlove.
"Endeavour: Mladi Morse" debitirao je 2012. cjelovečernjim filmom u čast Morseove 25. godišnjice. Shaun Evans je ulogom mladog Morsea osvojio kritiku i publiku, a film je postao najgledaniji novi dramski naslov prikazan na programu ITV-a te godine.
Druga sezona prikazana je u ožujku 2014. godine. Njezin je vrhunac epizoda sa sedam milijuna gledatelja i gledanosti od 27%, jedna od najgledanijih epizoda bilo koje dramske serije na ITV-u te godine. Posljednji nastavak bio je najgledanija ITV-ova drama bilo kojeg žanra među muškim gledateljima u 2014. godini.
Izvršni producenti su Russell Lewis, Damien Timmer i Dan McCulloch. Producent nove sezone je Tom Mullens.
Ožujak 1967. U lunaparku u Cowley Greenu mladu kondukterku Jeannie Hearne netko odvuče u noć, naočigled bez razloga. Kad sutradan nađu njezino tijelo u grmlju u okolici Oxforda, zlostavljano i odbačeno, na teren izlaze gradski policajci.
Detektiv Endeavour Morse nije među njima. On je suspendiran i dok čeka istragu sažalijeva se i bjesni nad zaključcima istrage u domu Blenheim Vale. Živi izvan Oxforda i druži se sa znancima iz studentskih dana, među kojima se ističu nasilni Bruce Belborough i njegova tajnovita supruga Kay s kojom se Endeavour trenutačno poveže. Ali kad se Jeannieno tijelo pojavi na njihovom pragu, neobjašnjivi detalji postanu previše upadljivi i više se ne mogu ignorirati pa Endeavour započinje svoju tajnu istragu.
Svi putovi vode do tajnovitog plejboja Jossa Bixbyja koji svoje probleme skriva iza samouvjerene vanjštine i raskošnih zabava na kojima alkohol teče u potocima. Kako se tragovi kristaliziraju, Endeavour se mora uhvatiti u koštac sa šokantnim posljedicama uznemirujuće tajne skrivene svima pred nosom.

Fotografije

Endeavour - Mladi MorseITV GlobalITV GlobalITV GlobalITV GlobalITV GlobalEndeavour - Mladi Morse

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Dijagnoza ubojstvo (1993)

    image
    Dr. Mark Sloan (Dick Van Dyke) doktor je na odjelu interne medicine središnje bolnice u Los Angelesu, a također i specijalist u rješavanju ubojstava. U istragama...
  • Detektiv Murdoch (2008)

    image
    Serija s radnjom smještenom u Toronto 1895. godine istražuje intrigantni svijet Williama Murdocha (Yannick Bisson, Sue Thomas F.B. Eye), naočitog mladog detektiva...
  • Velečasni Brown (2013)

    image
    Radnja ove adaptacije romana G. K. Chesterstona smještena je u 1950-e, u srce prekrasnog engleskog ladanjskog kraja. Mark Williams glumi oca Browna, katoličkog...
  • Ubojstva u... (2013)

    image
    A collection of police murder investigations each time taking place in a different French city and region.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.