SEZONA: 1

EPIZODA: 4 - Alaska's Majesty, Denali National Park

SADRžAJ

Filmska ekipa nekoliko je puta tijekom godine dolazila u spektakularni nacionalni park Denali. Pratili su ljude koji su posvetili život zaštiti prirode, dolaze u Denali istraživati ili samo uživati: rendžere, znanstvenike, pustolove.
Denali ljepotom oduzima dah. Istoimena planina, najviša u Sjevernoj Americi, uzdiže se iz Aljaškoga gorja i visoka je gotovo 6200 metara. Predsjednik Barack Obama vratio joj je izvorno ime. Mount McKinley sada se opet zove Denali, što na jeziku Indijanaca Athabasquea znači "visoka".
Prije više od sto godina na američkom zapadu rodila se ideja o nacionalnim parkovima. Tada je na Zemlji živjela milijarda ljudi, a parkovi su ih pozivali da dođu uživati u prirodnim ljepotama. Danas, kad na svijetu živi više od 7 milijardi ljudi, uloga parkova se mijenja. Govorimo o budućnosti velikih parkova, predstavljamo ljude posvećene zaštiti prirode i prikazujemo s kakvim se izazovima suočavaju.

Fotografije

Čudesna divljinaČudesna divljinaČudesna divljinaČudesna divljinaČudesna divljinaČudesna divljinaČudesna divljinaČudesna divljinaČudesna divljinaČudesna divljinaČudesna divljinaČudesna divljina

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.