poster

Gospodska kuća, Eaton Place 165: The Fledgling

UPSTAIRS DOWNSTAIRS (2010)

drama | Ujedinjeno Kraljevstvo
Redatelj: Euros Lynn

Gdje gledati
Televizija uživo Streaming
img
img
Ocjena korisnika: 10/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - The Fledgling

SADRžAJ

Ljubav. Čast. Neposluh.
Jedna od najomiljenijih britanskih televizijskih serija vraća se na male ekrane s novom glumačkom postavom: u raskošnoj produkciji razotkriva cijelu povijesnu epohu i tajne koje tinjaju iza zatvorenih vrata.
U ljeto 1930. obitelj Bellamy zauvijek je napustila svoj dom u londonskoj četvrti Belgravia. U praznoj kući odana sobarica Rose Buck prisjetila se njezinih sablasti, povijesti, ljubavi i ljudskih sudbina koje je obilježila. Posljednji je put za sobom zatvorila kućna vrata i otišla svojim putem - no srce je ostalo.
Godine 1936. Rose se igrom sudbine vraća na broj 165 ulice Eaton Place. Kod novih će vlasnika raditi kao domaćica. Sir Hallam i ledi Agnes Holland povratnici su iz Washingtona, gdje je Hallamu upravo istekao diplomatski mandat. No uoči Drugog svjetskog rata vremena se mijenjaju. Posluga više nije ni jeftina ni poslušna: pred Rose je velik posao. U bijelomu je svijetu dotle burno: Edward VIII. stupio je na prijestolje, fašizam uzima maha i Europa se polako, ali sigurno kotrlja prema katastrofi.
U gospodskomu svijetu obiteljske kuće glavarska čast pripada ledi Maud Holland. Nedavno je obudovjela, no za svoje je godine itekako krepka. Na povratku iz Indije odlučila se nastaniti u Eaton Placeu, iako su se njezin sin i njegova prelijepa žena ondje već okućili. Jedva se poznaju, no sad silom prilika unatoč međusobnu zazoru moraju živjeti pod istim krovom. Priključuje im se i mlada ledi "Persie" Towyn, sestra ledi Agnes iz Walesa, koja ulazi u londonsko visoko društvo. Istaknut položaj u aristokratskom svijetu tijesno povezuje obitelj s političkim životom i britanskim dvorom, što je katkad i nezahvalna povlastica.
U posluzi uz Rose rade g. Pritchard, živčani batler antialkoholičar, karizmatični vozač Harry Spargo, darovita kuharica gđa Thackeray, razmetljiva mlada sudopera Ivy i povučena sobarica Rachel. G. Amanjit, Maudin odani indijski tajnik, našao se u neodređenu prostoru između "onih gore" i "onih dolje". Otmjena raskoš gospodske dokolice i radnička svakodnevica posluge dva su strogo odvojena svijeta. No uskoro otkrivamo da oba skrivaju labirint tajni, laži i sablazni.
Nova BBC-jeva serija nudi suvremenu interpretaciju odnosa između gospode i posluge u skladu s društvenim običajima 30-ih godina 20. stoljeća. Prekrasno snimljene uzbudljive priče i zvjezdana glumačka postava gledateljima jamče vrhunski televizijski doživljaj.
---

1. epizoda:

Sir Hallam Holland i njegova lijepa supruga ledi Agnes baštinili su oronulu kuću na broju 165 Eaton Placea i vraćaju joj stari sjaj. Bivša sobarica Rose Buck vraća se u kuću u kojoj je provela najljepše dane svog života. No dolazak neželjena gosta izazvat će napetosti i u gospodskim odajama i među poslugom.

Fotografije

Gospodska kuća, Eaton Place 165Gospodska kuća, Eaton Place 165Gospodska kuća, Eaton Place 165Gospodska kuća, Eaton Place 165Gospodska kuća, Eaton Place 165Gospodska kuća, Eaton Place 165Gospodska kuća, Eaton Place 165

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Zovite babicu (2012)

    image
    Serija prati životpisne priče iz života primalja u istočnom dijelu Londona 50-ih godina, snimljena prema bestseleru - memoarima medicinske sestre Jennifer Worth.
  • Jadnici (2018)

    image
    U ovoj uzbudljivoj šestodijelnoj adaptaciji francuskog povijesnog romana Victora Hugoa sudjeluju brojne zvijezde, među kojima su Dominic West, David Oyelowo, Lily...
  • Momci s Madisona (2007)

    image
    Radnje smještene 1960-ih u New Yorku, „Momci s Madisona“ istražuju glamurozno i egoistično zlatno doba oglašavanja, gdje svatko nešto prodaje i ništa nije onako...
  • Istrage zrakoplovnih nesreća (2003)

    image
    Zrakoplovi se smatraju jednim od najsigurnijih vrsta prijevoza. Nesreće su rijetke, no ljudska pogreška i mehanički kvarovi obilježili su avijatičku povijest...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.