SEZONA: 1

EPIZODA: 4 - Virginia

SADRžAJ

Virdžiniju, smještenu u južnoatlantskoj regiji, katkad zovu i predsjednička majka jer je tu rođeno osam američkih predsjednika.
Virdžinijska kolonija prva je stalna engleska kolonija u Americi. Virdžinija je među 13 kolonija koje su formirale Uniju, ali i među onima koje su se odcijepile i prišle Konfederaciji. U Građanskome ratu Richmond je bio glavni grad Juga.
Ekonomski važna je poljoprivreda doline Shenandoah, ali ima i razvijenu industriju (računalni čipovi su glavni izvozni proizvod).
Virdžinija je zemlja prirodnih ljepota. Otoci Chincoteague i Assateague poznati su po netaknutim plažama i krdima divljih konja koji privlače turiste iz cijele Amerike.
Najzanimljiviji je povijesni grad Petersburg, nedaleko od Richmonda, koji je zbog svoga strateškog položaja na rijeci Pottomac bio važan Uniji u osvajanju prijestolnice Juga, Richmonda. Stoga je grad bio pod opsadom devet mjeseci, a mjesta borbi i danas se vide u gradu.
Grad je važan i za povijest američkih crnaca jer je tu bilo jedno od najstarijih crnačkih naselja, a dvije baptističke crkve za crno stanovništvo osnovane u 18. stoljeću najstarije su te vrste u SAD-u.

Glumci
Producent: Richard Mervyn
Pripovjedač: Jim Conrad

Fotografije

Amerika: Pogled odozgoAmerika: Pogled odozgoAmerika: Pogled odozgoAmerika: Pogled odozgoAmerika: Pogled odozgoAmerika: Pogled odozgoAmerika: Pogled odozgoAmerika: Pogled odozgoAmerika: Pogled odozgoAmerika: Pogled odozgoAmerika: Pogled odozgoAmerika: Pogled odozgoAmerika: Pogled odozgoAmerika: Pogled odozgoAmerika: Pogled odozgo

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • NASA-ini neobjašnjeni dosjei (2012)

    image
    Nepoznati leteći objekti snimljeni NASA-inim kamerama, piloti koji su vlastitim očima primjetili tajanstvena svjetla, neobične sjene na Marsu - sve su to fenomeni...
  • Regioskop

    image
    Dokumentarni filmovi.
  • DW Tomorrow Today

    image
    Znanstveni program koji se bavi suvremenim istraživačkim temama.
  • DW In Good Shape

    image
    How can we lead a healthy life? What does our minds and bodies good? What kind of exercise can make – or keep – us fit? Find out more on In Good Shape, the health...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.