Sa serijom "Aerial America" krećemo na uzbudljiv let iznad većeg dijela Sjedinjenih Američkih Država u 18 epizoda posvećenih pojedinim državama te velike federacije.
Cijela je serija snimljena u HD tehnici i nudi nam rijetke snimke najvećih znamenitosti i najljepših krajolika SAD-a, od užurbanih gradskih veduta do smirenih prirodnih pejzaža. Upoznat ćemo kulturne i povijesne zanimljivosti i posjetiti netaknuta mjesta do kojih čak i ne vode ceste. Čut ćemo mnogo i o običajima te zemlje, različitima kao što su i različiti narodi koji u njoj žive.
Vidjet ćemo i kako je na krajolike utjecao čovjek, a svaka epizoda popraćena je i glazbom kraja o kojemu se govori.Tako ćemo, na primjer, za leta nad Kalifornijom vidjeti sve krajeve koje je Steinbeck ovjekovječio u svojim romanima, upoznat ćemo aktivne havajske vulkane, slavne aljaške medvjede, uzbudljivu i mračnu povijest Georgije, države Maryland i Delaware, male prostorno, ali s bogatom i burnom povijesti... Saznat ćemo kako je indijanski otok Mannahatta postao grad New York, iskusiti avanturu leta nad Oregonom čiji je krajobraz jedinstveno oblikovan vulkanskom prošlošću. Letjet ćemo i iznad Tennesseeja, geografski zanimljivog jer je s istoka opasan veličanstvenim gorjem Appalachian, a na zapadu moćnom rijekom Mississippi, saznat ćemo i koja jezera svojataju rođaka Nessieja iz škotskog Loch Nessa. A sve to je samo dio serije koju ćemo gledati od 14. siječnja 2013.

Bilo je na kanalima:

Phoenix  Planet Earth  3SAT  HTV1  ZDFneo  HTV4  HTV3  HTV2  

PREPORUKE
  • Neimenovani projekt obitelji Irwin (2018)

    image
    Obitelj Irvin nastavlja istraživanje Stevea Irwina. Obitelj Irwin, Terry, Bindi i Robert, odaju počast ostavštini Stevea Irwina putem svog rada u golemom...
  • Prirodni raj - nepripitomljeni planet (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • Parkovi

    image
    Kratke istorije najpoznatijih parkova koje do sada nismo znali.
  • Dodir

    image
    Svijet gluhoslijepih osoba nije samo svijet tame i tišine. To je svijet širokih puteva, otvorenih horizonta, gdje granice ne postoje, jer je to put borbe za...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.