poster

Agenda: Svijet

Agenda: Svijet

politički | Hrvatska

Gdje gledati
Televizija uživo Streaming
img
img

SADRžAJ

U emisiji Agenda: Svijet analiziramo posjet kineskog predsjednika Europi. Xi Jinping je pet dana boravio u Francuskoj, Srbiji i Mađarskoj. U Beogradu i Budimpešti je potpisao brojne memorandume i najavio daljnja ulaganja u industriju i prometnu infrastrukturu, dok je u Parizu francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu dao obećanje da Kina neće izvoziti oružje u Rusiju. Što Xijev posjet znači za Europu, a što za kinesku globalnu strategiju? Kako EU gleda na pojačanu kinesku prisutnost na Balkanu i u središnjoj Europi? Testira li Kina europsko jedinstvo? Može li posredovati u okončanju rata u Ukrajini? Na ta nam pitanja odgovara prof. dr. sc. Zvonimir Stopić sa Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta i pekinškog sveučilišta Capital Normal.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • The Bottom Line

    image
    Al Jazeera gets to the bottom line on US politics and policies and how they affect the world.
  • EU i mi

    image
    Politička emisija.
  • Counting the Cost (2010)

    image
    A weekly look at the world's top business and economics stories.
  • TV Liberty

    image
    TV Liberty je polusatni televizijski magazin koji govori o svim važnijim temama o Bosni i Hercegovini i u njoj, čije je produciranje počelo u augustu 1996. u...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.