SADRžAJ

Zbog svoje krajobrazne vrijednosti rijeka Slunjčica zaštićena je još 1964. u kategoriji značajnog krajobraza. U njemu se isprepliću moć rijeke i djelovanje čovjeka. Osmišljena je nova turističko stučno edukativna ruta "Udahnite ljepotu Slunjčice".
Geotermalno polje Zagreb, površine 54 kvadratna kilometra, nalazi se na lokalitetima Mladost, Blato i Lučko, ukupne snage 40 megavata. No potencijal je mnogo veći, 150 megavata, i to na području Novog Zagreba i Laništa, gdje će se u potrazi za geotermalnom vodom bušiti na desetak mjesta.
U NP Plitvička jezera godinama se provode različita istraživanja životinjskog i biljnog svijeta. U posljednje se vrijeme prati populacija divljeg zeca, divlje mačke i vodozemaca.
Ovih je dana snimljena periska u istarskoj uvali Dajla-Karigador, baš tamo gdje postoji projekt o izgradnji lučice, koja bi, boje se aktivisti, mogla uništiti prirodno stanište.

Fotografije

Eko zonaEko zonaEko zonaEko zonaEko zona

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.