poster

Zauvijek autor: Gibonni

Zauvijek autor (2022)

dokumentarni | Hrvatska
Redatelj: Toni Volarić

Ocjena korisnika: 7.8/10
(4 glasa)

SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - Gibonni

SADRžAJ

U prvoj epizodi svoje autorstvo predstavit će Zlatan Stipišić Gibonni. Splitski autor dolazi iz glazbeničke obitelji, a prve je pjesme počeo pisati već u srednjoj školi. Nekoliko desetljeća kasnije, on je već dugo jedan od najcjenjenijih i najomiljenijih hrvatskih glazbenika. Njegove pjesme i albumi osvojili su brojne nagrade i struke i publike, a prestižnu nagradu Porin njegova su djela ponijela najviše puta. I prošle je godine bio koncertno najuspješniji hrvatski glazbenik pa mu je pripalo priznanje Cesarica Koncertni bestseller za najviše prodanih ulaznica u 2022. godini. Kako gleda na svoj glazbeni put od početaka do danas? Koje su ga pjesme obilježile, koje iznenadile uspjehom kod publike, kako nastaju i što želi ostaviti iza sebe? Što je najviše volio kod prijatelja i suradnika Olivera Dragojevića i Dine Dvornika, kome od današnjih suradnika prvome daje pjesmu na preslušavanje i kojeg kolegu najviše cijeni? Gibonnijeva su glavna autorska tema, kako sam kaže, "međuljudski odnosi, nepresušno vrzino kolo osjećaja koje se plete među dvoje ljudi." Ali njegove su pjesme neodvojive i od mora, vapora, Dalmacije i Mediterana. O svemu tome je iskreno razgovarao s redateljem prve epizode serije Milanom Majerovićem-Stilinovićem. Snimanje je obavljeno na nekoliko lokacija u Biogradu na Moru, gradu koji se pokazao kao odlična pozadina za priču o Stipišićevim versima i notama. Gibo je tako prošetao kamenim ulicama starog grada i Zavičajnim muzejom koji čuva blago potonulog broda, a onda na rivi popio kavu s oduševljenim Biogradcima. "More je skoro religiozno iskustvo, stvarno si mali pred nečim nedokučivim", kaže o jednom od svojih izvora inspiracije. Vidjet ćete i da se odlično snalazi za kormilom drvene brodice koju je za snimanje osiguralo Hrvatsko društvo skladatelja, inicijator ovog serije.

Scenarist:

Fotografije

Zauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autor

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.