poster

Neotkrivena Amerika: Novi Meksiko, zemlja ekstrema

L'amérique inexplorée (2020)

dokumentarni | Francuska

SEZONA: 1

EPIZODA: 2 - Le Nouveau Mexique, terre des extrêmes

SADRžAJ

Novi Meksiko. Te dvije riječi same po sebi odmah prizivaju američki Zapad, njegove veličanstvene krajolike, pustinje što se prostiru dokle seže pogled, krajeve koje šibaju vjetrovi i prži sunce. Ova planinska sušna savezna država smjestila se u prosjeku na 1700 metara nadmorske visine. Posred ekstremne geografije Novog Meksika stjenovitih vrhunaca i golemih visoravni zemlju od sjevera prema jugu presijeca poznata rijeka Rio Grande. Novi Meksiko velik je kao pola Francuske. Ima dva milijuna stanovnika. Četvrtastog je oblika i graniči s Arizonom na zapadu, Coloradom na sjeveru, Teksasom na istoku, a južnu granicu dijeli s Meksikom. Krenete li upoznavati Novi Meksiko, bit će to pokušaj da dokučite tajne bogate i burne stoljetne povijesti u kojoj se miješa šaroliko stanovništvo.

Fotografije

Neotkrivena AmerikaNeotkrivena AmerikaNeotkrivena AmerikaNeotkrivena AmerikaNeotkrivena AmerikaNeotkrivena AmerikaNeotkrivena AmerikaNeotkrivena Amerika

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.