Ocjena korisnika: 3/10
(2 glasa)

SEZONA: 1

EPIZODA: 8

SADRžAJ

U posljednjem nastavku serije istražujemo što se na europskom sjeveru misli o životu na jugu, a što na jugu misle o društvenim rješenjima na sjeveru. Uvažavaju li se razlike ili se odbacuju? Pitali smo i zašto su države na jugu uvijek dužne, a na sjeveru toga nema. U Grčkoj također dijele hranu potrebitima, ali izdvojili smo primjer narodnog tribuna Kostasa Polychronopoulosa. Na pravni i etički pristup raznim problemima i rješenjima u društvu najviše utječe država sa svojim političarima, ali provjerili smo ulogu Crkve i kršćanstva, na sjeveru su u većini protestanti luterani, u Italiji katolici, u Grčkoj pravoslavni. U Grčkoj i Italiji samo da se očuva milenijska baština ne bilo dovoljno pola državnog proračuna, a svaki je kamen, svaki stup, svaki kip, svaka palača neprocjenjive vrijednosti. Saznali smo da ono što Englezi zovu konzervatorij, mjesto za glazbeno obrazovanje, dolazi iz Napulja.

Producent: Vesna Banović
Urednik: Jozo Barišić

Fotografije

What's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-Jug

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.