poster

Burgovi i dvorci u Austriji: Istočna Štajerska

Burgen und Schlösser in Österreich (2019)

dokumentarni | Austrija

SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - Die Oststeiermark

SADRžAJ

Od dvorca za vjenčanja do mjesta suvremene umjetnosti, burgovi i dvorci Istočne Štajerske katkad su romantični, katkad glomazni, no svakako živopisni kao i cijela pokrajina. U Istočnoj Štajerskoj raskošni dvorci i utvrđeni burgovi nižu se jedan do drugoga. Ovdje je, među ostalim, smješten dvorac Herberstein koji je već tijekom dvadeset jednog naraštaja u posjedu istaknute europske plemićke obitelji Herberstein, a zahvaljujući svom raskošnom perivoju i najvećem životinjskom parku u Štajerskoj, odavno je postao njezinim zaštitnim znakom. Ovdje se nalazi i jedno od najistaknutijih duhovnih središta u Štajerskoj, dvorac Pöllau sa svojom crkvom, tzv. štajerskom Bazilikom sv. Petra, koja danas služi kao obrazovna ustanova. Otmjeno i romantično doima se dvorac Obermayerhofen obitelji Kottulinsky koja je od njega stvorila jamačno najomiljeniji dvorac za vjenčanja u Štajerskoj. Usred slikovitog štajerskog krajolika ipak ima i nepoznatih burgova i dvoraca koji su usko povezani s poviješću ovoga kraja - od dvorca Aichberga na rijeci Lafnitz, koji je nekoć pripadao utvrđenom pojasu kaštela na granici između Panonije i Norika, a danas služi kao igralište jednom kolekcionaru umjetnina i trgovcu, preko tvrđave u podnožju gorja Wechselgebirge, o kojoj danas vodi brigu osebujan i domišljat svećenik, do Pfeilburga u Fürstenfeldu koji je u srednjem vijeku služio za osiguranje grada, poznat daleko izvan granica zemlje, a danas s gradskim muzejem čuva pamćenje grada i cijelog ovog kraja.

Fotografije

Burgovi i dvorci u AustrijiBurgovi i dvorci u AustrijiBurgovi i dvorci u AustrijiBurgovi i dvorci u AustrijiBurgovi i dvorci u AustrijiBurgovi i dvorci u AustrijiBurgovi i dvorci u AustrijiBurgovi i dvorci u AustrijiBurgovi i dvorci u AustrijiBurgovi i dvorci u AustrijiBurgovi i dvorci u AustrijiBurgovi i dvorci u AustrijiBurgovi i dvorci u AustrijiBurgovi i dvorci u AustrijiBurgovi i dvorci u Austriji

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.