poster

Treći element: Psihologija glupog

Treći element

Hrvatska
Redatelj: Gordana Bolčić

Gdje gledati
Televizija uživo Streaming
img
img

SADRžAJ

U ovoj epizodi Trećeg elementa govorimo o nečemu što lako primjećujemo kod drugih ljudi, a nešto teže kod sebe - gluposti. Kako psiholozi stručno definiraju glupost i koriste li se uopće tim terminom? Zašto svi mi nekad govorimo i radimo gluposti? Novinarka i spisateljica Kathryn Shultz to je nazvala sljepilom na grešku - u krivu smo, a osjećamo da smo u pravu. Što kažu istraživanja Dunninga i Krugera? Kathryn Schulz kaže da stalno moramo paziti na naše sljepilo na greške, a fizičar Richard Feynman kaže da moramo paziti da ne ispadnemo magarci, a da je osoba koja će nas najlakše namagarčiti - mi sami. Svi znanstvenici nam govore isto, a mi svejedno ponekad ispadnemo glupi. Kako si pomoći?
Gosti su izv. prof. dr. sc. Mirjana Tonković, Filozofski fakultet, Zagreb; Nikola Erceg, mag. psych., Filozofski fakultet, Zagreb.

Fotografije

Treći element: Psihologija glupogTreći element: Psihologija glupogTreći element: Psihologija glupogTreći element: Psihologija glupogTreći element: Psihologija glupogTreći element: Psihologija glupogTreći element: Psihologija glupogTreći element: Psihologija glupogTreći element: Psihologija glupogTreći element: Psihologija glupogTreći element: Psihologija glupogTreći element: Psihologija glupogTreći element: Psihologija glupogTreći element: Psihologija glupogTreći element: Psihologija glupog

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.