poster

Na Pirenejima s Michaelom Portillom: Duga šetnja - fizički izazov

The Pyrenees with Michael Portillo (2022)

putovanja, dokumentarni | Ujedinjeno Kraljevstvo
Redatelj: Dave Minchin

Ocjena korisnika: 7/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 2 - A Physical Challenge

SADRžAJ

Pirenejska pustolovina Michaela Portilla nastavlja se fizičkim izazovom koji pružaju francuski Pireneji. Michael u zimsku divljinu ulazi kroz jednu od najspektakularnijih europskih prirodnih barijera, Cirque du Gavarnie, zid od leda visok 1700 metara. Julie Durdos-Pitchelu potječe iz obitelji usko povezane s tim fascinantnim mjestom. Objašnjava da je njezin pradjed bio jedan od prvih koji je napravio zemljovid tog područja oblikovanog kretanjem ledenjaka prije 50 milijuna godina. Michel se s mukom probija kroz snježnu visoravan Saugué. Ondje upoznaje Marion Clignet, francusku olimpijsku prvakinju u biciklizmu, koja nije dopustila da joj epilepsija skrati karijeru. U spokoju planinskog pejzaža Michael razmišlja o vremenu koje je proveo kao ministar obrane, i o ratu koji se trenutačno vodi u Europi. Put ga zatim vodi do Chez Louisette, legendarni restoran na najvećem skijaškom području francuskih Pireneja. Michael pustolovinu u francuskim Pirenejima završava usponom na Pic du Midi, visok 2877 metara, s kojeg u svim smjerovima puca pogled na 430 kilometara planinskog lanca. Posjećuje zvjezdarnicu na vrhu i upoznaje zamjenika njezina ravnatelja, Nicolasa Bourgeoisa, koji mu otkriva da su astronomi s Pic du Midija pomogli mapirati Mjesec prije slijetanja Apolla. Michael ondje provodi noć i svjedoči najboljem pogledu na zvjezdano nebo u zapadnoj Europi.

Glumci
TRAJANJE: 45 min

Fotografije

Na Pirenejima s Michaelom PortillomNa Pirenejima s Michaelom PortillomNa Pirenejima s Michaelom PortillomNa Pirenejima s Michaelom PortillomNa Pirenejima s Michaelom PortillomNa Pirenejima s Michaelom PortillomNa Pirenejima s Michaelom PortillomNa Pirenejima s Michaelom PortillomNa Pirenejima s Michaelom PortillomNa Pirenejima s Michaelom PortillomNa Pirenejima s Michaelom PortillomNa Pirenejima s Michaelom Portillom

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.