SEZONA: 1

EPIZODA: 2

SADRžAJ

Laponija nudi boravak po izboru onima koje neodoljivo privlači daleki sjever.
U nacionalnom parku Luosto ribolov na ledu, preskakanje smrznutog slapa, hodanje na krpljama ili lov na sobove način su istraživanja teritorija koji čine prostrane borove šume prekrivene snijegom, gdje flora i fauna čine šutljiv svijet prilagođen ekstremnim temperaturama.
U Kémiju led je teren za igru i nečuvena iskustva. Kratkotrajna palača isklesana u monumentalnim ledenim blokovima otvara vrata čarobnoga svijeta. Na ledolomcu Sampo putnik odlazi na neobično krstarenje kako bi ušao u ledeno more.
U Inariju susrećemo najstariji europski narod - Laponce. Danas posljednji predstavnici te autohtone zajednice nastoje održati svoje znanje i tradiciju, osobito u zanatima i gastronomiji.
Uzgoj pasa koji vuku saonice u Palniji. To je bio pomalo lud san francuskog bračnog para. Ovo dvoje zaljubljenika u snijeg i klizanje upustili su se u pustolovinu. Danas nas na čelu čopora od 50-ak pasa upoznaju sa svojim novim životom i vode nas na saonicama u središte borealne šume.
Laponija je i jedno od najboljih odredišta za promatranje polarne svjetlosti. Između prosinca i ožujka, usred noći bez mjeseca te zrake zelene svjetlosti koje presijecaju nebo pružaju nezaboravan spektakl.
Laponija u pet činova otkriva pet blaga bez mnogo čekanja.

Fotografije

Blaga Europe: LaponijaBlaga Europe: LaponijaBlaga Europe: LaponijaBlaga Europe: LaponijaBlaga Europe: LaponijaBlaga Europe: LaponijaBlaga Europe: LaponijaBlaga Europe: LaponijaBlaga Europe: LaponijaBlaga Europe: LaponijaBlaga Europe: Laponija

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Fashion Magazines

    image
    FashionTV gives you an exclusive look at the photoshoots of magazine editorials from all over the world.
  • The 77 Percent - The Magazine for Africa's Youth

    image
    77 percent of Africans are younger than 35. But they are also the least represented demographic. It's time their voices are heard as they shape the future of...
  • Blago naroda

    image
    U ovom serijalu posvećenom kulturi, imaćemo priliku saznati nešto više o raznim oblicima čovjekovog nasljeđa.
  • Paleta

    image
    "Paleta" je emisija Radio-televizije Vojvodine. U pitanju je izbor iz sadržaja koje pripremaju redakcije Televizije na jezicima nacionalnih zajednica. Da bismo se...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.