SEZONA: 4

EPIZODA: 1 - SAVUDRIJA

SADRžAJ

Već dokazani recept u protekle tri sezone i 18 epizoda nastavljamo i u 4. sezoni. Okosnicu svake epizode čini tematska priča iz podmorja, znakovita za određenu lokaciju, bilo da se radi o vrstama koje pričaju svoje životne priče, bilo da se radi o moru koje otkriva svoja neobična svojstva kada ga se uspoređuje sa zrakom ili kopnom... I nadalje se isprepleću kopno i podmorje u elementima, povijesti, ljudima i biološkim raznolikostima. U svakoj epizodi donosimo 5 podmorskih lokacija bilo da se radi o olupini, špilji, litici ili kakvoj zanimljivoj tematskoj priči iz dubina koje su povezane s pričama s kopna. Time kopno dobiva svoj kontekst u podmorju, a podmorje svoje poveznice s kopnom.
Na samom smo sjeveru hrvatskog dijela Jadrana. Savudrija. To je ujedno i najzapadnija točka Hrvatske. Od te točke obilježene svjetionikom na istoku počinje Istra; mistična, prastara, prelijepa u krajolicima. No nas zanima tanka crta koju tvore Savudrija, Umag, Poreč, Vrsar, Limski kanal i Rovinj, jer iz tih mjesta bogatih poviješću, kulturom, bogatom baštinom krećemo u zarone.
Iako nekima plitko i muljevito podmorje zapadne obale Istre krije razne priče i jedno je od bogatijih vrstama. A vrste nastaju razmnožavanjem i upravo je to tematska priča iz podmorja. Kako to rade ribe, kako zavode lumbraci, crneji, martinke, kako se razmnožavaju puževi i tko radi gnijezda u podmorju?
Vodimo vas i na podmorske arheološke lokalitete, pa u Limski kanal, prastaro ušće nestale rijeke. Zaronit ćemo i na Banjolu i kod svjetionika Sv. Ivana gdje otkrivamo sike i špilje podmorja Istre.
Vodimo vas i na olupinu Barona Gautcha s pravom nazvanog hrvatski Titanic.

Fotografije

Hrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - SavudrijaHrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - SavudrijaHrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - SavudrijaHrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - SavudrijaHrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - SavudrijaHrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - SavudrijaHrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - SavudrijaHrvatsko podmorje: Od Savudrije do Prevlake - Savudrija

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Tajne Mekonga (2017)

    image
    Slijev rijeke Mekong jedno je od biološki najraznolikijih područja na svijetu, ali i jedno od najmanje istraženih. U ovom desetodijelnom serijalu putujemo niz ovu...
  • Najstroži zatvori na svijetu (2016)

    image
    Imagine being in jail. Now imagine living in a foreign country. Scary? Paul Connelly takes you inside these jails. He shows what living conditions are for the...
  • Fashion Magazines

    image
    FashionTV gives you an exclusive look at the photoshoots of magazine editorials from all over the world.
  • TG3 Chi è di scena

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.