Putujemo u prošlost i tražimo „Porijeklo“, trenutke koji su nas učinili modernima. Kad god da su se pojavili ti „kvantni skokovi“, suvremenici su s pravom smatrali da su na „vrhuncu stvaranja“. Otkrivamo te prošle genije i dajemo im zasluženo mjesto.
U dokumentarnoj seriji National Geographica vraćamo se u prošlost i proučavamo povijest čovječanstva od samih početaka civilizacije u potrazi za iskonskim trenucima koji su nam omogućili da izgradimo suvremeni svijet. Upustite se u pustolovno putovanje kroz vrijeme koje obuzima sva osjetila u detaljnom proučavanju prošlosti u potrazi za presudnim trenucima koji su potaknuli napredak u evoluciji čovjeka. Voditelj Jason Silva povest će nas u istraživanje ključnih događaja, poput otkrića i primjene vatre te nastanka medicine, koji su iz temelja i nepovratno promijenili moderni svijet. O svim tim velikim promjenama govore autori i znanstvenici svjetskog glasa, pa tako i o ratu, novcu, komunikaciji, prijevozu i stanovanju. Neočekivane veze između tih revolucionarnih napredaka također imaju važnu ulogu u istraživanju kojim se bavi ova dokumentarna serija.
Svaka epizoda počinje pregledom razvoja i napretka od daleke povijesti do današnjeg vremena i završava definiranjem ishodišta priče. Gledatelje će dodatno zaintrigirati sjajni audiovizualni prizori koje je režirao John Boswell, u svijetu poznat kao Melodysheep, te intervjui sa svjetskim stručnjacima i igrani prizori koji prenose čaroliju tih otkrića tijekom povijesti.

Bilo je na kanalima:

National Geographic  National Geographic HD  HTV3  HTV1  

PREPORUKE
  • Prirodni raj - nepripitomljeni planet (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • Neimenovani projekt obitelji Irwin (2018)

    image
    Obitelj Irvin nastavlja istraživanje Stevea Irwina. Obitelj Irwin, Terry, Bindi i Robert, odaju počast ostavštini Stevea Irwina putem svog rada u golemom...
  • Abenteuer Autobahn: Brennpunkte

    image
  • Uklete loze (2017)

    image
    Od kraljevskih obitelji čija se loza proteže stoljećima, do imućnih poslovnih tajkuna i njihovih klanova, serija 'Uklete loze' istražuje stvarne povijesne...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.