Nakon uspjeha koji je postigao BBC-jev dokumentarni film Polarni medvjed - špijun na ledu, ekipa je otišla korak dalje i osmislila tzv. pingvinke, niz robotskih kamera prerušenih u pingvine, njihove piliće i jaja.
Ekipa se otputila do zaleđenoga Antarktika kako bi bolje proučila carske pingvine i dopunila priču o njima s posve drukčijim iskustvima od onih koje je ponijela s ekspedicija u pustinji Južne Amerike istražujući Humboldtove pingvine i s Falklanda gdje se bavila kukmastim pingvinima.
U trodijelnoj dokumentarnoj seriji izbliza pratimo sve dramatične događaje i opasnosti s kojima se te ptice suočavaju tijekom godine, ali i neke komične situacije.
Kako bi stigli do svojih gnjezdišta, carski pingvini moraju prijeći opasno, zaleđeno more. Kad stignu na kopno, ženke jaja moraju snesti tako da ne dodiruju zaleđeno tlo, ali mužjaci su ti pred kojima je najveći izazov.
Kukmasti pingvini suočavaju se s posve drugom vrstom izazova. Moraju preplivati najuzburkanije more na Zemlji, a potom, kad se napokon domognu obale, čeka ih iscrpljujući uspon na 100 metara visoku stijenu.
Kako bi stigli do svojih gnjezdišta u pustinji, Humboldtovi pingvini se moraju probiti kraj 20.000 krvoločnih morskih lavova, izbjeći šišmiše-vampire i boriti se s pola milijuna oštrokljunih morskih ptica.

Bilo je na kanalima:

Viasat Nature  BBC Earth  HTV2  

PREPORUKE
  • Neimenovani projekt obitelji Irwin (2018)

    image
    Obitelj Irvin nastavlja istraživanje Stevea Irwina. Obitelj Irwin, Terry, Bindi i Robert, odaju počast ostavštini Stevea Irwina putem svog rada u golemom...
  • Prirodni raj - nepripitomljeni planet (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • Izradi sam

    image
    Poučna emisija o samoizdradi koja nam u kratkim šestominutnim epizodama objašnjava kako neke stvari možemo izraditi samostalno.
  • Moćni vozači kamiona (2019)

    image
    Biti vozač kamiona nije lako: dugi sati, golemi tereti i prometne ceste samo su neki od problema s kojima se suočavaju. Upoznat ćemo vozače iz Njemačke, Italije i...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.