Jeste li se ikada pitali zašto se na vjenčanjima uvijek priča o zajedništvu i u zdravlju i u bolesti, u sreći i u nesreći, bogatstvu i siromaštvu? Zato što će oboje mladenaca, prije ili kasnije, u budućnosti jednom biti bolesno, šanse za veliko bogaćenje baš i nisu izgledne, a najvjerojatnije više nikada ni jedno od njih neće spavati s ikim drugim, zato što će biti jedno s drugim sve do smrti. Recite, ne zvuči li ovako brak kao prava zabava? Pogledajte, što se doista podrazumijeva pod onim 'U dobru i zlu'!

Dok se broj njihovih bračnih dana bliži 9000, što može posvjedočiti svaka od njihovih ratnih rana, Eddie (Brad Garrett) i Joy Stark (Joely Fisher) zabavu traže gotovo isključivo u voajerističkom promatranju života ljudi oko njih, kakvi su ponajprije njihovi mladi, tek vjenčani susjedi Steph (Kat Foster) i Jeff Woodcock (Eddie Kaye Thomas). Stepf i Jeff su potpuna suprotnost Starkovima, mladi su, puni ideala i strastveni, vjenčani tek nekoliko dana.

Eddie je ciničan veteran bračnih sukoba, koji sebe ipak prije vidi kao realista, te se smatra stručnjakom za gotovo sve postojeće teme, i spreman je svoje bogato iskustvo besplatno podijeliti s Jeffom, koji mu je istovremeno i novi kolega u školi u kojoj radi kao profesor povijesti. Kao stručnjak za povijest, neke od njenih temeljnih principa lako preslikava i na instituciju braka. Dok je Eddie siguran kako je vidio sve, Joy misli kako od svojih mladih susjeda može još mnogo toga novog naučiti. Woodcockovi s druge strane, svakog su dana sve bliže zaključku kako uspješan brak zahtjeva vrhunsko balansiranje tajnama, lažima, nježnošću i ljubavlju kako bi preživio.
'U dobru i zlu' fantastična je humoristična serija o kontrastu staroga i novog braka, i o očuvanju zaljubljenosti i strasti, ili barem dobrih odnosa tako da vas ima tko odvesti u bolnicu ako hitno zatreba operacija. Uvjerljivosti i detaljnom seciranju unutar-bračnih odnosa, kakvima se ova serija lakoćom nadiže nad konkurenciju, svakako je doprinijela činjenica kako su autori i izvršni producenti serije, Josh Goldsmith i Cathy Yuspa ('Kralj Queensa', '13 Going on 30'...), doista vjenčani. Spojivši vlastito životno iskustvo s onim autora brojnih kvalitetnih televizijskih i filmskih projekata, Josh i Cathy još su nas jednom obradovali vrhunskim komičarskim proizvodom.

Eddieja igra Brad Garrett, najpoznatiji po ulozi Raymondova brata u seriji 'Svi vole Raymonda', za koju je osvojio čak tri nagrade Emmy, ali kojega smo gledali i u drugim popularnim serijama kao što su 'Lud za tobom' ili 'Roseanne'. Njegovu suprugu Joy glumi Joely Fisher, koju smo gledali u filmovima kao što su 'Maska' ili 'Inspektor Gadget', a u kasnijim sezonama serije postala je i dio ansambla 'Očajnih kućanica'. Mlađi bračni par ove sjajne serije igraju Eddie Kayed Thomas, najpoznatiji po ulozi Fincha u trilogiji 'Američka pita', te prelijepa Kat Foster, pred kojom tek leži zapažena karijera. Svih četvero navedenih glumaca pravi su majstori komedije, ali i sposobni približiti nam i najdublje osjećaje likova koje tumače, tako da nimalo ne čudi što je svakoga od likova lako zavoljeti, kako zbog vrlina, tako i unatoč manama. 'U dobru i zlu' baš to i pokazuje, kako je ljubav mnogo više od prvotne zanesenosti i zaljubljenosti, te da je treba njegovati i paziti.

Bilo na kanalima:

RTL2  KANAL A  RTL  

Sljedeće epizode:

Na kanalu trenutno nema dostupnog rasporeda
PREPORUKE
 • Alex and Co. (2015)

  srijeda
  image
  A group of friends studying in secondary school find their love for music after stumbling upon a banned room in their school.
 • Mike i Molly (2010)

  srijeda
  image
  Mike Biggs (Gardell) je dobroćudni policajac koji iskreno želi smršaviti. Njegov partner je Carl McMillan (Wilson), mršav i brbljav lik koji ga stalno ohrabruje...
 • Ljubav, navika, panika (2005)

  srijeda
  image
  Radnja serije, koja je na najprestižnijem festivalu Zlatna ruža Montreala, uvrštena među 11 najboljih sitcoma svijeta, čiju su nagradu dobile i serije poput Monty...
 • Lude 70-e (1998)

  srijeda
  image
  Smještena u eru prstena raspoloženja i poliestera 1970-ih, ova serija je retro-trendi situacijska komedija o eklektičnoj skupini prijatelja na pragu odraslosti....
TOP LISTE

Prijavi se