Humoristična serija Sledge Hammer parodija je na seriju filmova o Prljavom Harryju, a radnja se vrti oko detektiva Sledgea Hammera - nasilnog i neosjetljivog murjaka. Sledge vjeruje u maksimu: Prvo pucaj, a zatim pitaj. On za upozorenje puca u ljude koji cestu prelaze izvan zebre. Osumnjičene vezuje za stražnji branik automobila i zatim ih vuče po parkiralištu dok ne priznaju. A kad na zgradi uoči snajperista, ispaljuje iz bazuke i uništava cijelu višekatnicu. "Vjerujte mi", kaže, "znam što radim".
Sledgeova inteligentna i osjetljiva partnerica je Dori Doreau. Njezin pristup poslu uvijek je pun suosjećanja i posve suprotan bezobzirnoj jurnjavi za pravdom njezina partnera. Pa ipak, Doreau je okretna detektivka vješta u pucanju i svim policijskim trikovima. Hammera i Doreau nadzire antipatični kapetan Trunk koji uglavnom vrišti na Hammera.
Kad se glumac David Rasche prihvatio naslovne uloge u Sledgeu Hammeru, došao je ovjenčan slavom originalne produkcije proslavljenog igrokaza Davida Mameta Sexual Perversity u Chicagu 1974. Do kraja 70-ih već se okrenuo filmu i televiziji iako je i dalje nastupao na kazališnim daskama. U to je vrijeme glumio u dva slavna filma onog doba, "Neudanoj ženi" Paula Mazurskog i "Manhattanu" Woodyja Allena. Osamdesete mu je obilježio Sledge Hammer, ali i dalje je glumio na velikom ekranu.
Anne Marie Martin u ulozi Dori Doreau prvenstveno je TV glumica koja je zvjezdani status stekla "Sledgeom Hammerom" i pojavila se u sporednim ulogama u još desetak serija.
Od 1987. do 2002. bila je udana za pisca Michaela Crichtona koji je njoj i njihovoj kćeri Taylor Anne posvetio svoj roman "Jurski park".

Bilo je na kanalima:

HTV2  HTV1  

PREPORUKE
  • Državni posao (2012)

    image
    Kratki, duhoviti komentari i opaske na temu svakodnevnih okolnosti, društveno - političkih situacija, sporta, svijeta zabave, njihovih ličnih stavova o različitim...
  • Neki bolji ljudi (2020)

    image
    „Neki bolji ljudi” porodična je serija čije glavne junake predstavljaju članovi porodice Urošević i Graovac. Tri generacije pod jednim krovom, u komšijskim...
  • Opasne snage (2020)

    image
    Captain Man ima novu ekipu pomoćnika superjunaka - Opasne snage. Captain Man i Schwoz otvaraju lažnu školu kako bi trenirali klince da obuzdaju i kontroliraju...
  • Lud, zbunjen, normalan (2007)

    image
    Humoristična serija scenarista Feđe Isovića koja je već u prvoj sezoni osvojila hrvatske gledatelje svojim humorom i izvrsnom glumačkom ekipom koju predvodi...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.