Bogata Mary Carson (Barbara Stanwyck), glava obitelji i zlobna gospodarica Droghede, najveće i najbogatije farme ovaca u Australiji, zabavlja se dražeći zgodnog, mladog i karizmatičnog župnika, oca Ralpha de Bricassarta (Richard Chamberlain) idejom da bi svoje golemo financijsko carstvo mogla ostaviti Crkvi. Ambiciozni otac Ralph, također Irac, protjeran je u Australiju, jer je prekršio zavjet poslušnosti i Mary zna da je naoko ponizan svećenik itekako svjestan što bi tako golem dar značio u očima crkvenih moćnika. Mary Ralphu daje do znanja da će mu ostaviti Droghedu ako je šarmira te se naljuti kad on odbije njezino zavođenje. Kako bi ga kaznila što ju je odbacio, Mary poziva svog siromašnog brata s Novog Zelanda Paddyja Clearyja (Richard Kiley) i njegovu obitelj te ih postavlja za upravitelje Droghede koju će možda i naslijediti nakon njezine smrti. Ralphu se na prvi pogled svidi Meggie (Sydney Penny), najmlađe dijete Clearyjevih, lijepa ali zanemarena desetogodišnjakinja. Meggie ga obožava i između njih se razvije snažna veza. Paddyjevi sinovi Bob (Brett Cullen), Jack (Stephan Burns) i mali Stu (Vidal Peterson) ubrzo zavole novi dom i oduševljeni su jahanjem, lovom i striženjem ovaca koji su neodvojiv dio ovčarskog života. Za razliku od njih najstariji sin Frank (John Friedrich) osjeća se zarobljenim. Njegova urođena nesklonost ocu još više ojača kad otkrije da je njegova obožavana majka, koju smatra predobrom za Paddyja, opet trudna. U žestokoj svađi oca i sina Paddyju izleti da Frank nije njegovo dijete. Budući da je njegov odnos s Paddyjem nepovratno uništen, Frank, koji se na seoskom sajmu dokazao kao boksač, odlazi sa skupinom putujućih profesionalnih boksača i jako rastuži majku i sestru.
Nakon nekog vremena Ralph je i dalje Meggien prijatelj, pruža joj ljubav, razumijevanje i vodstvo koje joj obitelj uskraćuje. Meggie, izrasla u lijepu mladu ženu (Rachel Ward), počinje sanjariti o ocu Ralphu i maštati da će se on jednog dana odreći svećeničkog poziva kako bi se njome oženio. I Ralph postaje svjestan sve jače seksualne napetosti između njih. To zamjećuje i Mary koja je odavno ljubomorna na Ralphovu naklonost prema Meggie. Za svoj 75. rođendan Mary priređuje veliku proslavu na Droghedi kojoj prisustvuju svi imućni sumještani. Meggie je u novoj haljini boje 'ružina pepela' najljepša djevojka na zabavi, ali otac Ralph smišljeno je zanemaruje kako bi izbjegao ogovaranje. Odlazeći u svoju sobu dok je zabava još u jeku, Mary Ralphu otvoreno izjavljuje ljubav otkrivajuću svoju ljutnju i frustraciju. Iste noći odluči umrijeti što se i dogodi. Sljedećeg jutra Maryin odvjetnik (Richard Venture) nudi Ralphu izbor između dvije oporuke. Osvetoljubiva Mary zavela ga je da prekrši zavjet siromaštva, a i pobrinula se da ga udalji od Meggiene napasti. Otac Ralph, koga muči izdaja prema Clearyjima, najavljuje Meggie da će uskoro napustiti Droghedu. Neutješna Meggie osjeća se napuštenom. Izjavljuje mu ljubav i moli ga da ostane i oženi se njome. Ralph joj priznaje da i on voli nju, ali boga voli više. Ona nikad ne bi mogla zadovoljiti njegove potrebe koje zadovoljava svećenički poziv.
Serija ‘Ptice umiru pjevajući’ ekranizacija je romana australske spisateljice Coleen McCullough koja je za vrijeme svog prikazivanja 1983. godine postala druga serija po gledanosti svih vremena u Sjedinjenim Američkim Državama.

Bilo na kanalima:

Sony Movies +1  NOVA TV  Doma TV  RTL  

PREPORUKE
 • Zovite babicu (2012)

  danas
  image
  Serija prati životpisne priče iz života primalja u istočnom dijelu Londona 50-ih godina, snimljena prema bestseleru - memoarima medicinske sestre Jennifer Worth.
 • Mala kuća u preriji (1974)

  danas
  image
  Godina je 1878. U tijeku je osvajanje zemlje, a među mnogima koji su u potrazi za novim životom na novoj zemlji je i obitelj Ingalls: Charles, njegova mlada žena...
 • Uvod u anatomiju (2005)

  danas
  image
  'Uvod' je drugi najgledaniji program u Americi, odmah iza ovogodišnjeg Superbowla koji je bio najgledanije finale američkog nogometa posljednjeg desetljeća....
 • Ljubav u okovima (2019)

  danas
  image
  Katerina Verbitskaya was raised as a noble lady with her godmother Anna Chervinskaya but for the whole world she was only the property of Peter Chervinsky. She...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.