Obala Crnog mora oduvijek je fascinirala ljude, o čemu svjedoče i brojne legende. Prema jednoj od njih, biblijski potop dogodio se kada se Sredozemno more u katastrofalnoj poplavi prelilo preko Bospora. Dobro je poznata i priča o pustolovinama mitskog junaka Jazona i njegovih Argonauta koji su preplovili Crno more u potrazi za zlatnim runom. Tu je i mit o titanu Prometeju, prijatelju ljudi, koji je bio prikovan za stijenu na Kavkazu, istočno od Crnog mora. Crnomorsko područje puno je suprotnosti proizašlih iz burne prošlosti i starih tradicija. Krase ga iznimno lijepi krajolici, a neka obalna naselja starija su od 3000 godina.
Šest zemalja s područja Europe i Azije koje su se smjestile duž obale Crnog mora ne mogu biti međusobno različitije. To su Turska, Rusija, Gruzija, Ukrajina, Rumunjska i Bugarska. Serija vodi nas kroz te fascinantne krajeve, otkriva njihovu ljepotu i približava nam vrijednosti, izazove i nade koji oblikuju život ljudi u tom slabo poznatom dijelu svijeta.

Bilo je na kanalima:

HTV2  HTV1  

PREPORUKE
  • Neobjašnjeno s Williamom Shatnerom (2019)

    image
    Znanstvenici su uključeni u beskrajnu potragu za razumijevanjem golemog svemira u kojem živi naš planet. Postoje li galaksije slične našoj? Mogu li biti sposobne...
  • DNK dokazi (2020)

    image
    Pomoću revolucije u forenzici, zastareli slučajevi širom sveta se napokon rešavaju, a emisija “DNK dokazi” istražuje i prenosi priče najneverovatnijih slučajeva...
  • Echtes Leben (1967)

    image
    Reportagen zu Themen des gesellschaftlichen und religiösen Lebens, seit 1984 auch in der ARD.
  • #chicenVF

    image
    Fashion, design, gastronomy and art de vivre... Lifestyle experts chat with Katherina Marx, an enthusiastic ambassador for French style.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.