„Najveći svjetski živi istraživač“, Sir Ranulph Fiennes, vraća se na mjesto jednog od svojih najranijih pothvata-zračne ekspedicije na rijeci Nil 1968. godine. Kako se približava 50. godišnjica tog pothvata, spreman je za nove avanture, nova iznenađenja i novi izazov. Može li naučiti svog slavnog rođaka, glumca Josepha Fiennesa, kako ovladati ulogom života?
Sir Ranulph Fiennes britanski je istraživač, pisac, pjesnik i vlasnik nekoliko svjetskih rekorda u izdržljivosti. Prema Guinnessovoj knjizi rekorda 1984. godine, Ranulph je bio najveći svjetski živući istraživač. Sudjelovao je u brojnim ekspedicijama, a prvi je čovjek koji je bio na površini i Sjevernog i Južnog pola te prvi koji je prešao pješice Antarktiku. U svibnju 2009., u dobi od 65 godina, popeo se na vrh Mount Everesta. Jedan od njegovih najranijih pothvata bila je zračna ekspedicija na rijeci Nil 1968. godine.
U trodijelnom dokumentarcu vraća se nakon 50 godina na isto mjesto, no ovog puta u pratnji svog rođaka, glumca Josepha Fiennesa. Ran je spreman za nove avanture, nova iznenađenja i nove izazove.
Sir Ran i Joseph Fiennes svoje putovanje započinju u aleksandrijskoj luci, u kojoj moraju pripremiti vozila za iscrpljujuće putovanje koje ih očekuje. Na putovanju u Kairo, Ran i Joe morat će proći ubrzani tečaj savladavanja tehnika preživljavanja i posjetiti pauke koji jedu meso, iznimno otrovne škorpione i zmije. Prespavat će u veličanstvenoj Velikoj piramidi u Gizi i uživati u tamošnjem izlasku sunca. U Luksoru će učiti drevnu borilačku vještinu Tahbit, prolaziti dijelovima Egipta kojima se malo tko usudi proći, utrkivati se istočnom pustinjom, sve do Crvenog mora. Na svom proputovanju Egiptom, ovaj zanimljivi dvojac će doživjeti mnogo uzbuljivih avantura, istraživati malo poznata područja i otkriti gledateljima jednu novu stranu ove fascinantne zemlje.

Bilo je na kanalima:

National Geographic  National Geographic HD  HTV2  

PREPORUKE
  • Sekunde do katastrofe (2004)

    image
    Rekonstrukcija posljednjih trenutaka nekih od najtragičnijih nesreća modernog doba. Sve nesreće koje nije uzrokovala priroda imaju jednu stvar zajedničku - one su...
  • Zagrebački leksikon

    image
    Znamenitosti, arhitektura, povijest, legende i predaje vezane uz Zagreb i Zagrepčane koji su obilježili povijest najvažniji je dio kojim se bavi ova emisija.
  • Zlatne ruke

    image
    Stara izreka kaže "što mu oči vide, to ruke naprave". Veštine koje ćete imati priliku da vidite u serijalu "Zlatne Ruke" na najbolji način opisuju mentalitet i...
  • Blog

    image
    "Video blog" je petominutni televizijski format u kojem najeminentnije ličnosti iz različitih sfera društvenog života regiona, govore o temama, pojavama i...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.