"Vrijeme je za priču" crtana je serija nadahnuta audio zbirkom priča "Papa te raconte", a sastoji se od prekrasnih, slabo poznatih tradicionalnih priča raznih naroda te izmišljenih priča. Serija je osmišljena da bi se djeci približile druge kulture. Djeca obožavaju priče. Izraz "jednom davno" otvara vrata čarobnog svijeta, u kojem djeca lete na zmaju koji je pao s neba, uvučena su u crtež koji je oživio i tome slično. Animirana serija "Vrijeme je za priču" ispunjena je takvom nježnošću i zabavom, a u njoj se putem tradicionalnih priča predstavljaju Škotska, Laponija, Indija, Japan, Kina, Vijetnam, Afrika, Argentina, Australija itd. Osim što djeca upoznaju druge kulture, putem tih priča njeguje se tradicija pripovijedanja i naglašava mašta.
Humor, snovi, tajanstvenost i poezija. Zaigrani pripovjedač s tisuću glasova i mladi glumci pripovijedaju djeci najljepše priče. U njima oživljuju izvanredni likovi popraćeni spokojnom i čarobnom glazbom. Ova animirana serija za djecu može se gledati i u krugu obitelji. Scenarist Pascale Vignali uveo je prastare priče u moderno doba te u njih udahnuo zabavu i lakoću s natruhama nestašnosti. Te bezvremenske priče u roditeljima će pobuditi uspomene iz djetinjstva, a mališane će očarati.
Serija donosi 13 tradicionalnih ili izmišljenih priča iz raznih krajeva svijeta:
1. Car i slavuj (Kina), 2. Aada, snježno dijete (Laponija), 3. Dugo Kumakoueovo putovanje (Afrika), 4. Voda na Zemlji (Oceanija), 5. Tri pera (Indija), 6. Majmun i meduza (Japan), 7. Kralj cvijeća (Australija), 8. Kiša zvijezda (Američki Indijanci), 9. Zrno riže (Vijetnam), 10. Čagalj i Sunce (Maroko), 11. Morski labudovi (Irska), 12. Kitovo srce (Inuiti), 13. Legenda o Curupiri (Brazil)

Bilo je na kanalima:

HTV2  TV5Monde  

PREPORUKE
  • Elf World

    image
    Two elves are making friends in Dreamworld, taking them to all kinds of adventures.
  • Berry And Dolly - Fairy Cards (2020)

    image
    The characters in the Berry and Dolly stories are a bunch of tiny bugs and beetles who live alongside one another in the forest. The stories are lead by the title...
  • Boca i Lutkica (2010)

    image
    Boca puž i Lutkica bubamara su najbolji prijatelji ikada . Oni imaju mnogo lepih avantura , dok upoznaju nove prijatelje i svet koji ih okružuje.
  • Train

    image
    The conductor and his little train takes everyone to the right place.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.