Kraljica Elizabeta II. najdugovječniji je monarh u povijesti Britanije. No ta joj uloga nije bila namijenjena niti se obrazovala za nju. U dobi od deset godina život joj se okrenuo kad je njezin stric Eduard VIII. abdicirao i nametnuo joj ulogu nasljednice najvećega carstva u povijesti svijeta. U dobi od 21 godine putem radija obećala je Britancima i narodima Commonwealtha da će cijeli svoj život posvetiti služenju njima. Tu je prisegu obnovila 60 godina poslije na dijamantnom jubileju.
Kao kraljica imenovala je 13 premijera, od Sir Winstona Churchilla do Therese May, i unatoč poticajima nekih političara, klonila se političkih rasprava. Njezino je najveće postignuće to što je preobrazila Britansko Carstvo u novi Commonwealth, zajednicu raznovrsnih i samostalnih država. Tijekom vladavine doživjela je velike obiteljske tragedije i trijumfe te je često morala birati između pružanja potpore obitelji i obavljanja kraljevske dužnosti.
U ovoj seriji o kraljici govore britanski premijeri, službenici Buckinghamske palače i njezini najbliži prijatelji te nam otkrivaju nepoznato Elizabetino lice - supruge, majke, kraljice.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.