U Australskom zoološkom vrtu u Brisbaneu jedan čovjek ima na brizi neobične članove obitelji - dva mlada sumatranska tigrića. Giles Clark, rođeni Britanac, vodi odjel egzotičnih mesoždera. Proputovao je cijeli svijet nastojeći naučiti što više o tigrovima u zatočeništvu, a istodobno je svojim predanim zalaganjem pridonio mnogo njihovoj zaštiti u divljini.
Sada je pred njim još veći izazov: donio je kući dva mladunca sumatranskoga tigra i podizat će ih zajedno s vlastitom djecom. Ovi tigrići okotili su se u kolovozu 2013. i prvi su mladunci tigra koji su došli na svijet u ovome zoološkome vrtu od njegova osnutka 1970. godine.
Budući da je sumatranski tigar veoma ugrožena vrsta, ova dva mladunca, Spot i Stripe, pomoći će da se podigne svijest o nesretnoj sudbini koja prijeti njihovim divljim rođacima. Iskustva s njima pomoći će u ostvarivanju međunarodnoga programa za razmnožavanje tigrova u zatočeništvu. No, kako bi se išta od toga ostvarilo, oni najprije moraju odrasti.
Serija nas vodi kroz fascinantnu priču koja prati tigriće od njihova dolaska na svijet, zatim preko raznih izazova i uzbudljivih trenutaka koje će oni doživjeti u prvoj godini svoga života, a završava u trenutku kad oni napuštaju svoj dom i kad im se život zauvijek nepovratno mijenja.

Bilo je na kanalima:

RAI Scuola  Viasat Nature  HTV2  

PREPORUKE
  • Prirodni raj - nepripitomljeni planet (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • Neimenovani projekt obitelji Irwin (2018)

    image
    Obitelj Irvin nastavlja istraživanje Stevea Irwina. Obitelj Irwin, Terry, Bindi i Robert, odaju počast ostavštini Stevea Irwina putem svog rada u golemom...
  • Najsmrtonosnije životinje svijeta (2010)

    image
    Ova nova serija prati najnapetije trenutke životinjskog lova kroz epizode pune akcije. Vidjet ćete kako grabežljivci povećavaju prednost loveći u grupama i zašto...
  • Dinastije (2018)

    image
    Uđite u svijet dinastijskih borbi za moć i obiteljskih izdaja, koji je dramatičniji nego u bilo kojem romanu. Serija snimana više od četiri godine na...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.