Životinje vole, tuguju, varaju i dolaze do različitih izuma - baš kao i ljudi. Nova generacija špijunskih kamera otkriva koliko smo slični.
Koliko se razlikujemo od svojih životinjskih rođaka? Životinje pokazuju emocije iznenađujuće slične ljudskim. Ostvaruju i vrlo složene odnose, bilo međusobno ili s pripadnicima drugih vrsta. BBC-jeva dokumentarna serija istražuje te fascinantne sličnosti.
Svaka epizoda opisuje jedan aspekt života koji je i nama dobro poznat - ljubav, inteligenciju, prijateljstvo i nestašnost. Upoznajte tete slonice koje djeluju kao primalje, mužjake ptica vrtlarica koji skupljaju razne sitnice kako bi impresionirali ženke, vodenkonje koji idu na pedikuru, majmune koji se opijaju i prave nered te čimpanze policajce koji propisuju zakone.
Zabavne snimke združene su sa znanstvenim podacima koji nam pružaju uvid u fascinantne oblike životinjskog ponašanja. Serija otkriva neke od najimpresivnijih trenutaka u prirodi, ali ujedno nas podsjeća na bit vlastite ljudskosti.
U ovoj epizodi istražujemo životinjske emocije u svim njihovim oblicima: od ljubavi i odanosti u slonovskoj obitelji do rasplesanih rajskih ptica i koketnih polarnih medvjeda.
Kako bi nam pokazali koliko su nam životinje zapravo slične, animatronički špijuni infiltrirat će se u njihov svijet i omogućiti nam da istražimo njihove složene emocije. Špijunsko štene sprijateljit će se s čoporom divljih pasa, pokazujući nam kako izgleda majčinska ljubav u toj vrsti. Bit će tu i opasnih susreta s lavovima i slonovima. Špijunsko mladunče krokodila otkrit će iznimnu odanost krokodilske majke koja mladunce u ustima nosi u rijeku. Špijunsku čaplju i špijunsku kornjaču zamalo će pregaziti slonovi dok budu snimale krdo koje obasipa ljubavlju novorođeno mladunče. Špijunski majmun naći će se među više od 120 razuzdanih langura i otkriti kako majmuni tinejdžeri komično uvježbavaju čuvanje mladunčadi...

Bilo je na kanalima:

ZDFneo  BBC Earth  ZDF  RTL Living  Phoenix  RTL Kockica  HTV2  HTV1  3SAT  

PREPORUKE
  • Bolnica za slonove (2020)

    image
    Thailand's largest hospital devoted solely to treating elephants, with 4,000 captive in the country.
  • Granična kontrola: Španjolska (2016)

    image
    Emisija prati intervencije sigurnosnih i carinskih službi na granicama Španjolske koje su pod stalnom prijetnjom radi krijumčara droga, oružja i potencijalnih...
  • Faszination Erde (2003)

    image
    Faszination Erde präsentiert interessante und spannende Regionen der Erde, macht den Zuschauer mit fremden Kulturen bekannt und erläutert neue...
  • Aerodrom u Dubaiju (2013)

    image
    Serijal Aerodrom u Dubaiju donosi neviđen pristup najprometnijoj zračnoj luci za međunarodne letove na svijetu, domu Emiratesa, jedne od najvećih svjetskih...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.