Televizijska serija "Psi laju, vetar nosi", prema scenariju Radoša Bajića, a u režiji Jelene Bajić-Jočić, realizovana je u produkciji Radio-televizije Srbije i Contrast Studios-a. Ovo je humoristička igrana serija, po žanru komedija karaktera i naravi. To je priča o malo znanom, kontroverznom svetu predgrađa i rustikalne beogradske periferije.
Kroz jedanaest jednosatnih epizoda, autor svoju priču smešta u Ostružnicu, Rakovicu, Resnik, Sremčicu, Grocku, Orlovaču i ostala gradska i prigradska naselja, stavljajući u epicenatar naše pažnje male, obične ljude, koji su se, igrom slučaja, nasukali se na obode metropole da tu potraže sreću. Nošeni željom za boljim životom, simpatični, dragi, dobronamerni i nadasve komični, u događajima koji su često na ivici apsurda i bizarnosti, naši protagonisti se, tragajući za egzistencijom, sreću sa mnogim iskušenjima, izazovima, radostima i razočarenjima.
Glavni junak priče je Kostadin Stavrić-Stavra (Tihomir Stanić), sitni prevarant, snalažljiv i domišljat, na prvi pogled prek i nezgodan, u duši dobronameran. On živi u Ostružnici, nadomak Beograda i preživljava radeći sve i svašta. Sve njegove "poslovne" prilike, kombinacije i aranžmani su na ivici zakona. Ipak, on nije kriminalac, već samo čovek koji pokušava da prehrani porodicu. Stavra prodaje šasije automobila koje skuplja sa obližnjeg autoputa, taksira na divlje, topi i pretapa sveće sa groblja, snalazi se kroz život, često upadajući u neprilike i probleme zbog svoje nepromišljenosti. Sa njim živi stara majka, baka nana (Mira Banjac), njegova žena Grozdana (Anita Mančić), mlađi brat zanesenjak i pesnik Razvigor (Boris Milivojević), šurak SUBNOR-ovac Gostimir (Milenko Pavlov) i dva sina, stariji Tomče (Nenad Heraković) i mlađi, nasledik, u kog se polažu sve nade, Hrana (Marko Pavlović). Stavra ima još dva brata - Mika Armonika (Marko Živić) je harmonikaš, muzikant, a Stojke zvani Gladiola (Radoš Bajić), vlasnik preduzeća za pogrebne usluge i restorana za parastose i glava familije Stavrić.
Priče o dogodovštinama Stavre, njegove braće, rođaka kao i mnoštva drugih zanimljivih likova, čije će se životne priče ukrstiti sa Stavrićima, zapravo čine socijalno i satirično svedočanstvo o savremenom društvenom trenutku, ispričano kroz prizmu komike, na način koji će zabaviti i nasmejati gledaoce.

Bilo je na kanalima:

RTL Adria  RTL2  RTS SVET  RTS1  FTV  RTRS  

PREPORUKE
  • Izlog strasti (2001)

    image
  • U zelenim dolinama (2020)

    image
    James Herriot pod majčinim je pritiskom da se zaposli na dokovima, ali želi slijediti svoj san, pa iskorištava priliku za razgovor za posao veterinarskog...
  • Gilmorice (2000)

    image
    Radnja serije je smještena u izmišljeni gradić u Connecticutu koji je pun umjetnika i sanjara. 'Gilomorice' je humoristična priča o majčinstvu, prijateljstvu i...
  • Ne daj se, Nina! (2007)

    image
    Viktor Glowatzky (Ante Čedo Martinić), većinski vlasnik i direktor ugledne korporacije „Helena d.d.“, koju čine modna kuća „H-moda“ i izdavačka firma modnog...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.