Trenutak istine napeta je igra koja testira iskrenost natjecatelja i u kojoj su najteži protivnik natjecateljima oni sami. Ovaj kontraverzni show jedini je u kojemu natjecatelji znaju i pitanja i odgovore prije nego što zaigraju igru. Pred ispitanikom su osobna pitanja na koja odgovara s 'da' ili 'ne', a svaki krug donosi novčani iznos. Istinitost odgovora ocjenjuje se prema detektoru laži kojemu su natjecatelji podvrgnuti prije emisije. Njihovi odgovori na detektoru laži koje provode poligrafski stručnjaci su snimljeni i rezultati su poznati.

Kada uđu u studio, pred njih će biti stavljena pitanja na koja moraju odgovarati iskreno kao i na detektoru laži, ali ovaj put pred životnim partnerima, obitelji i prijateljima na koje se pitanja najčešće odnose. Oni mogu samo jednom tijekom emisije, pritiskom na dugme koje se nalazi ispred njih, zatražiti da natjecatelj ne odgovori na određeno pitanje, nego ga se preskače i zamjenjuje drugim možda još provokativnijim.

Sa svakim krugom pitanja postaju sve intimnija i provokativnija, a pred natjecateljima je pravi triler. Moraju odlučiti hoće li na delikatnom pitanju prekinuti iskreni niz i izgubiti sav osvojeni novac ili reći istinu o situacijama o kojima bi inače lagali i osvojiti glavnu nagradu od 500.000 kuna. Pritisak na dugme pratnja ne može iskoristiti kada natjecatelj odgovara na pitanje iz posljednjeg nivoa. Natjecatelj može odustati u svakom trenutku prije postavljanja novog pitanja i otići s osvojenim iznosom. No jednom kada je pitanje postavljeno, ukoliko natjecatelj odgovori neiskreno, gubi sav novac koji je do tada osvojio.

Pitanja se postavljaju u šest nivoa. Na prvom nivou natjecatelj odgovara na šest pitanja kako bi osvojio 10.000 kuna, na drugom nivou pet pitanja donosi 25.000 kuna, na trećem nivou za 50.000 kuna potrebno je iskreno odgovoriti na četiri pitanja, za 100.000 kuna na tri pitanja, dva pitanja donose 250.000 kuna, a finalno i najdelikatnije pitanje vrijedno je pola milijuna kuna.

Od zemalja koje su otkupile show, 'Trenutak istine' najprije se počeo proizvoditi u Kolumbiji gdje je postao najgledanija emisija ostvarivši 50% udjela u gledanosti. Ovaj izuzetan uspjeh potaknuo je američki FOX na brže pokretanje produkcije svoje inačice showa, čija je premijerna epizoda postala najgledaniji program sezone s 23 milijuna gledatelja, dok je u Španjolskoj show podigao prosjek kanala Telecinco. Ovaj studijski spektakl snima se pred publikom, a kontraverze i uspjeh je polučio zbog drame koja se u emisiji povećava sukladno povećavanju iznosa i škakljivosti pitanja.

Bilo je na kanalima:

Doma TV  Pink Show  PINK World  Z1  Nova BH  NOVA TV  

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.