Dokumentarno-zabavna serija Hrvatski velikani autora Roberta Knjaza u osam nastavaka predstavlja važnije hrvatske povijesne osobe poput bana Josipa Jelačića, Nikole Šubića Zrinskoga, Stjepana Radića, Nikole Tesle, Fausta Vrančića, Marina Držića, Ivana Mažuranića i Ivane Brlić Mažuranić te Vatroslava Lisinskoga i Ivana Zajca.
Gledatelji će u seriji saznati neke nove i možda manje poznate činjenice o našim velikanima. Primjerice, u epizodi o banu Jelačiću pratit ćemo njegov život od rođenja do smrti, saznat ćemo potankosti o njegovome privatnom životu, jer su se i kroz njegov život, osim vojnih uspjeha o kojima se dosta toga zna, provlačile ljubavi, tuge, boli, strasti i sve ono što se događa običnome čovjeku. Sve velikane serija pokušava prikazati kao žive ljude, u malo zabavnijemu tonu, naravno, poštujući povijesne činjenice.

Emitira se na kanalima:

HTV2  

Bilo je na kanalima:

HTV4  HTV3  HRTInt.  HTV1  

Sljedeće epizode:

23. 08. 2022.
16:45
Hrvatski velikani: Ban Jelačić 1, ep. 1, dokumentarna serija
24. 08. 2022.
16:45
Hrvatski velikani: Ban Jelačić 1, ep. 1, dokumentarna serija
25. 08. 2022.
16:45
Hrvatski velikani: Ban Jelačić 1, ep. 1, dokumentarna serija
26. 08. 2022.
16:45
Hrvatski velikani 1, ep. 2, dokumentarna serija
PREPORUKE
 • Otkrivanje povijesti (2016)

  danas
  image
  Otkrijte kako su sagrađene i kakve tajne skrivaju neke od najslavnijih drevnih građevina na svijetu. Kako su Piramide sagrađene i što se zaista nalazi u tajnim...
 • BBC World News (1997)

  danas
  image
  The latest international news from the BBC.
 • Potraga za blagom (2009)

  danas
  image
  Odyssey Marine Exploration, a world leader in private deepwater exploration and recovery, is gearing up for its most ambitious season of treasure hunting yet. Its...
 • Vinsent: Kompletna priča (2004)

  danas
  image
  The life of Vincent Van Gogh presented by Waldemar Januszczak.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.