Serija nastoji da bude više društvena nego porodična komedija. Tematski pokriva veći deo onoga što se dešavalo od 1993. do 1996. godine, ali humorom, ironijom i satiričnim senčenjem pokušava da za svoje junake pronađe formulu za srećne ljude u nesrećnom vremenu.
U vremenu u kome se preko noći gubi posao, vremenu bez novca, perspektive, u kome se za vrlinu dobija kazna, a mane pomažu napredovanju, u kome su obični ljudi osiromašeni i okruženi novim bogatašima bez stila i skrupula, u kome sudbine određuju uglavnom bahati, samouvereni i nepošteni ljudi. Sama tematika izdvojila je kao glavne stožere porodice Golubović i Soldatović, prva pokušava da opstane, a druga da vlada.
Seriju su obeležili mnogobrojni likovi: Riska i Aranđel Golubović, njihov unuk Neca, lažni grof Mario Marko Deltintoreto i njegova Malina Vojvodić, samouvereni Šćepan Šćekić i njegova Zaza, Despot Despotović i Maca, svemoćni i nemoćni Ozren Soldatović i njegova Ozrenka.
Čitava galerija neobičnih likova koji pokušavaju, i ponekad uspevaju, da budu srećni u nesrećno vreme prve polovine devedesetih godina.

Bilo je na kanalima:

KLASIK HR  KLASIK  RTRS  RTS1  RTS SVET  RTS2  

PREPORUKE
  • Vatreni dečki (2004)

    image
    Njihov život je neprestana borba za spašavanje onog najvrednijeg – ljudskih života. Suočeni su sa smrću, opasnošću, neizvjesnošću i velikom odgovornošću. Uz sve...
  • Praxis mit Meerblick (2017)

    image
    „Nora Kaminski – ohne Doktortitel.“ So stellt sich Tanja Wedhorn als Ärztin in „Praxis mit Meerblick“ den Bewohnern von Rügen vor. Nicht ganz freiwillig landet...
  • Toni, männlich, Hebamme (2019)

    image
    Unfortunately, Toni does not always have it easy as a male midwife.
  • Moderna Obitelj (2009)

    image
    Klan Pritchett-Dunphy-Tucker potaknut će popriličan broj vatrometa kada se okupe na godišnjoj povorci za praznik Četvrtog srpnja, gdje će Jay biti majstor...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.