Povratak na Jupiter nova je pustolovna znanstvenofantastična serija za djecu, ali i cijelu obitelj, koja nudi uzbudljivo putovanje svemirom. Petero djece - Gerard, Michael, Kumiko, Abraham i Anna ponovno se sastaju na Earth Station II , velikoj svemirskoj platformi koja lebdi iznad Zemlje i pripremaju se za povratak na netom osnovanu rudarsku koloniju na Ganimedu, jednom od Jupiterovih satelita. Na svemirskom brodu Ikaru trebaju dostaviti specijalnu opremu svojim roditeljima u novoj koloniji. Kapetanica Edwina Dent, nedavno promaknuta u zapovjednicu Ikara, i dr. Chrobak, inženjer koji je konstruirao brod, zaduženi su za siguran prijevoz djece u novu koloniju. Gerard je nedavno promaknut u zastavnika, na čemu mu Michael i Kumiko pomalo zaviđaju. Abraham je trebao pričekati svoju majku na platformi ESII, ali se na kraju ipak ukrcao na brod kao slijepi putnik. Tek što su poletjeli, posada otkriva da se zbog kvara na računalu obrušavaju prema Marsu na koji će morati prisilno sletjeti.
Ovo je tek prva od brojnih opasnosti s kojima će se susresti na svom putovanju svemirom. Nakon što su se našla zatočena na opasnom i negostoljubivom planetu, djeca proživljavaju brojne pustolovine tijekom kojih se katkad nađu čak i u životnoj opasnosti. Na Marsu će susresti i dva sumnjiva stanovnika koji namjerno uzrokuju kvarove na svemirskim brodovima, a nakon što prisilno slete na planet, prodaju njihove dijelove putem cyberneta. Prije nego što ih uhvate, djeca uspijevaju pobjeći uz pomoć Zac, djevojčice koja dobro poznaje ovaj planet, i njezinog robota Quadra koji je načinjen od rezervnih dijelova. No ubrzo saznaju da ih zločinci s Marsa mogu pronaći i u svemiru. Oni su vješti programeri te počinju ometati Ikarova računala i prisiljavaju koloniste da se posluže eliptičnom putanjom i gravitacijskom silom obližnjeg asteroida ne bi li se tako primakli bliže Jupiteru.
Nakon što konačno slete na Jupiterov mjesec, nađu se u novoj nevolji. Otkrivaju da su njihovi roditelji pobjegli, kolonija je u ruševinama, a zločinci su im za petama! Moraju se uputiti prema obližnjoj istraživačkoj postaji Terminex u nadi da će se ondje skloniti na sigurno budući da se Ikar počinje posve raspadati...
Kumiko, Michael i Gerard te njegove sestre Anna i Samantha spremaju se na ponovni susret sa svojim obiteljima u rudarskoj koloniji na Ganimedu, jednom od Jupiterovih satelita. U postaji Earth Station II., Gerard na simulatoru pokušava izvesti misiju spašavanja, ali vježba neslavno završava što bi moglo ugroziti njegovo promaknuće. Kumiko je željna novih pustolovina, a želja joj se i ostvari kada troje prijatelja ostanu izgubljeni u svemiru nakon što se na Gerardovoj letjelici pokvari pogonski sustav. Našli su se točno na putu transportnom brodu koji je oštetio asteroid pa sada leti ravno prema svemirskoj postaji i postoji opasnost da će se sudariti s njome. Oni su jedini koji mogu spasiti postaju od sigurnog uništenja!
Izvršni producent: Ron Saunders

Bilo je na kanalima:

HTV3  

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.