Ovu dijagnozu našeg vremena zapisao je velikim slovima još pre gotovo pola stoleća, da bi se njeno veliko finale odigralo početkom novog veka.
Na francuskoj intelektualnoj sceni Edgar Moren (1921, Pariz) pojavljuje se pedesetih godina prošlog veka kao autor danas kultnih naslova "Čovek i smrt" i "Film ili čovek iz mašte".

Zatim objavljuje "Duh vremena", "Kako izaći iz 20. stoleća", "Za jednu politiku civilizacije", "Kako misliti Evropu" i još šezdesetak naslova iz oblasti antroposociologije, polja u koje je sam sebe smestio, dok "kompleksno mišljenje" smatra svojim metodičkim izborom.

U večerašnjoj emisiji koja je snimljena u njegovoj radnoj sobi u Parizu, Edgar Moren govori o tome kako je od građanina sveta postao neoevropljanin, koliko je kriza danas "krizična", na koji način haos dovodi do geneze, koje su opasnosti utopije planetarnog doba i globalne politike, zašto je komunizam bio njegova religija i koji demoni ga opsedaju i danas...

Emitira se na kanalima:

RTS3  

Bilo na kanalima:

RTS2  RTS SVET  

Sljedeće epizode:

subota
20:28
Savremeni svetski pisci: Ijan Makjuan
nedjelja
05:25
Savremeni svetski pisci: Ijan Makjuan ®
nedjelja
13:05
Savremeni svetski pisci: Ijan Makjuan ®
PREPORUKE
TOP LISTE

Prijavi se

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.