Prije tri milijuna godina naši su se preci spustili s drveća. Sada se tim koji je snimio dokumentarnu seriju Putovima rijeke Amazone penje ponovno gore kako bi proučavao rijetku vrstu primata i iskusio život visoko u krošnjama prašume.
Golema afrička prašuma jedno je od najmanje istraženih mjesta na zemlji. Malo se toga zna o nevjerojatnim stvorenjima koja ondje žive. Jedna zoologinja, jedan snimatelj i jedan pustolov kreću u otkrivanje tajni prašume u Gabonu. Njihov će dom tijekom šest tjedana ekspedicije biti velika kuća na drveću, sigurno utočište od opasnosti na tlu - slonova i bizona. Sa svoje baze u krošnjama tim kreće u potragu za rijetkom skupinom majmuna: bjelovratim mangabijima, jednom od najmanje istraženih vrsta primata u Africi.

Ova trodijelna serija prikazuje život i rad u tropskoj šumi, kao i divlje životinje koje ondje žive. Kako se tim smješta u svoj novi dom i navikava na život u prašumi, izmjenjuju se i dramatični trenuci u kojima se nose s tropskim olujama i užarenim suncem. Moraju kuhati, jesti i prati se visoko iznad šumskoga tla. Kako pada noć, moraju biti na oprezu od otrovnih stvorenja koja su im sada susjedi te neželjenih sustanara. Tijekom dana tim istražuje šumu, postavljajući pritom niz naprava za snimanje - fotoaparate, termalne i infracrvene kamere te pokretne kamere na daljinsko upravljanje. Svako, pa i najmanje ponašanje mangabija koje bilježe znanstveno je otkriće. Otkrivaju nove činjenice o načinu života majmuna: o hrani koju jedu, njihovom socijalnom ponašanju i sve većim opasnostima koje prijete njihovu opstanku. Život uz majmune platforma je i za istraživanje ostalih divljih životinja. Tim odlazi iz svoje kuće na drvetu kako bi u udaljenim rijekama i lagunama pronašli nilske konje. Kreću uz obalnu savanu u potrazi za krdima šumskih slonova i bizonima koji lutaju plažama te prolaze kroz močvare kako bi snimili neuhvatljive nizinske gorile.

Život u krošnjama također im omogućava da proučavaju kukce i druge životinje koje žive na drveću. Snimaju nova ponašanja, traže znanosti dosad nepoznate vrste i koriste se vrhunskim tehnikama uspinjanja kako bi istražili krošnje. Snimana u HD rezoluciji, sa zadivljujućim snimkama iz zraka, ubrzanim snimkama i fotografijama netaknute divljine, serija Život u krošnjama kombinacija je prekrasnih slika i sirove avanture koja će vas osvojiti.

Bilo je na kanalima:

Viasat Nature  HTV1  

PREPORUKE
  • Fuori orario. Cose (mai) viste (1988)

    image
    An Italian tv program broadcasting films and rarities from all over the world.
  • Konfucije je bio gurman (2017)

    image
    Chinese cuisine is perhaps the oldest and most sophisticated organized cuisine in the world. It boasts over 5,000 years of history, yet in North America many...
  • Najstroži zatvori na svijetu (2016)

    image
    Imagine being in jail. Now imagine living in a foreign country. Scary? Paul Connelly takes you inside these jails. He shows what living conditions are for the...
  • #FINO&JEFTINO

    image
    Kuhar Šime Sušić zaputio se u avanturu po Hrvatskoj gdje tražimo najbolja jela. Istražujemo povijest poznatih naših jela: zagrebački odrezak, pogača z orej,...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.