Neke obiteljske tajne trebaju ostati zakopane... Uzbudljiva švedska drama od deset jednosatnih nastavaka, čija je radnja smještena na predivnom arhipelagu, priča je o dvojici braće i sestri, koji se ponovno susreću na otoku Sunnanöu nakon što im je preminula majka. Njihova lukava majka stavila je neobičnu klauzulu u svoju oporuku: braća i sestra moraju ostati zajedno na otoku i voditi obiteljski pansion godinu dana. U protivnom, neće naslijediti ni novčića.
Otok Sunnanö najljepši je otok na elandskom otočju, a na njemu se nalazi pansion obitelji Waldemar. Majka Anna-Lisa Waldemar je uz pomoć sina Oscara i njegove žene Liv godinama uspješno vodila pansion. Drugo dvoje Anna-Lisine djece, zgodni i oportuni biznismen Lasse i slobodoumna glumica Jonna, odavno su napustili roditeljski dom u potrazi za svojim snovima i malo-pomalo izgubili kontakt s majkom. Lasse i Jonna jednog se ljeta ipak vrate na otok, jer ih je majka pozvala na otvorenje sezone. Njihov dolazak iznenadio je najmlađeg brata Oscara. Zašto su došli baš sad? Lasse se teško nosi s rastavom i živi sam s kćeri tinejdžericom Kim. Jonna je pak na pragu velikog uspjeha u trenutku kad se oboje vrate majci i svom bratu Oscaru, koji odsad upravlja pansionom.
Povratak Lassea i Jonne na nevjerojatan način utječe na sve oko njih, a oni polako počinju shvaćati koliko im taj otok znači. Oboje imaju osjećaj da su se vratili kući. To postaje još izraženije kad Anna-Lisa jedne noći nestane na moru, a iza nje ostane samo oporuka. Tek uoči sprovoda oni saznaju da je Anna-Lisa bolovala od raka. Njezina oporuka sadrži brojne uvjete, koji će unijeti velike promjene u živote njezine djece. Glavni uvjet koji je majka postavila djeci je sljedeći: njih troje moraju zajedno upravljati pansionom jedno ljeto ako žele išta naslijediti; u protivnom će sav imetak pripasti zakladi za zaštitu okoliša, a oni neće dobiti išta. Svi su šokirani, a pogotovo Oscar, koji se osjeća iznevjeren. On je pomagao majci sve ove godine, a sad je prisiljen voditi pansion zajedno s bratom i sestrom. Oni su odavna otišli i držali se po strani, a tako bi trebali i ubuduće. No Anna-Lisa je oporuku sastavila dobronamjerno. To je njezin posljednji pokušaj da zbliži svoje troje djece. Oni pripadaju na otok. Kad Anna-Lise više ne bude, oni će imati samo jedni druge i obiteljski dom.
U seriji upoznajemo obitelj Waldemar i pratimo peripetije s kojima se suočavaju i moraju nositi kako bi ispunili uvjete iz oporuke. Ovo je serija o ljubavi, izdaji i nedaćama, ali i velikoj radosti i veselju. Dva brata i sestra shvatit će da krv nije voda. Ipak, sve troje imaju tajne, a tajne krije i otok Sunnanö. Jedna tajna je zakopana ispod obiteljskoga pansiona. Neke tajne ne smiju izaći na površinu.
Obiteljsko breme je švedska dramska serija u 10 nastavaka; nastala je 2014. u suradnji SVT-a i YLE-a. Premijerno je prikazana na švedskoj nacionalnoj televiziji SVT 27. siječnja 2014., a snimljena je u produkciji Nice Drame. Serija je nastala u koprodukciji s Filmpool Nordom uz financijsku potporu Nordijske zaklade za film i televiziju. Autor serije je Henrik Jansson-Schweizer, a scenaristi su Niklas Rockström i Morgan Jensen. Režiju potpisuju Erik Leijonborg, Molly Hartleb i Anders Engström. Serija je snimana na lokacijama na otoku Barnensöu u Roslagenu, Lulei, Stockholmu i na elandu.

Bilo je na kanalima:

HTV1  

PREPORUKE
  • Milijarde (2016)

    image
    Dobitnici Emmyja® i Zlatnoga globusa® Paul Giamatti i Damian Lewis zvijezde su ove složene drame o politici moći u svijetu njujorških visokih financija. Lukavi i...
  • Plač violine (2007)

    image
    Inspirirana istoimenom novelom poznatog turskog pisca Rešata Nurija Guntekina, ovaj novi hit s Dalekog istoka donosi nam priču o stalnoj borbi odanosti i...
  • Asi (2007)

    image
    Snažna priča o ljubavi čije ostvarenje priječe utezi prošlosti. Zaslužuje epitet jedne od najboljih turskih serija. U priči o novoj aristokraciji, ljubavi prema...
  • Momci s Madisona (2007)

    image
    Radnje smještene 1960-ih u New Yorku, „Momci s Madisona“ istražuju glamurozno i egoistično zlatno doba oglašavanja, gdje svatko nešto prodaje i ništa nije onako...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.