Nogometna reprezentacija Kraljevine Jugoslavije stigla je na prvo Svjetsko prvenstvu u nogometu odlučna pokazati svoje znanje i umijeće u jedanaest epizoda treće sezone o nogometnoj ekspediciji Kraljevine Jugoslavije pod nazivom 'Montevideo, vidimo se!'. Prema istoimenoj knjizi sportskog novinara Vladimira Stankovića, koji je napisao priču o uspjehu reprezentacije Kraljevine Jugoslavije na Svjetskom prvenstvu u nogometu u Urugvaju 1930., u režiji Dragana Bjelogrlića, prema scenariju Rajka Božića i Dimitrija Vojnova te u produkciji 'Intermedia Networka', snimljeno je jedanaest novih epizoda sportsko-povijesne drame, koja ovom sezonom završava storiju o jednom sjajnom sportskom postignuću u dalekom Urugvaju, u kojem su se najbolje nogometne reprezentacije susrele po prvi puta te se borile za naslov najbolje na svijetu. Na prvenstvu je sudjelovalo trinaest momčadi - četiri iz Europe, od kojih je jedna bila Jugoslavija, te devet iz Južne i Sjeverne Amerike.

Igrani film „Montevideo, vidimo se!“ premijerno je prikazan početkom godine u Beogradu te u ožujku u Zagrebu, a produljena priča o tri utakmice koje je nacionalni tim odigrao protiv Brazila, Bolivije i Urugvaja, tj. 11 epizoda, počela se u travnju prikazivati na RTS-u, a 8. lipnja kreće s emitiranjem na RTL Televiziji. Sedam sati dodatnog materijala, u usporedbi s filmom, priču serije upotpunjuje, zaokružuje, ali i u končanici drugačije prikazuje. Za razliku od filma, serija nas vraća u Beograd, u kojem narod prati igre nacionalnog tima, slavi i tuguje te na kraju trijumfalno dočekuje svoje nogometaše. 'Dva različita scenarija rađena su za film i seriju, tako da se film stilski, narativno, dramaturški te u režiji i načinu montaže potpuno razlikuje od serije', istaknuo je Dragan Bjelogrlić.

Nakon trotjednog putovanja do Južne Amerike, nogometna priča nastavlja se u glavnom gradu Urugvaja, u koji stiže prva nacionalna momčad Kraljevine Jugoslavije, tim jedne male balkanske zemlje kojoj nitko ne daje šanse za uspjeh, pogotovo kada za prvog protivnika dobije reprezentaciju Brazila. No pokazanim zajedništvom i vizijom, uz vodstvo odličnog Tirka, Moše, Milutinca i Jakše, tim koji odiše talentom, mladošću i upornošću uspijeva ostvariti uspjeh iz snova. Senzacionalnim pobjedama nad Brazilom i Bolivijom, izabranici Boška Simonovića plasirali su se u polufinale, gdje ih čeka domaćin i favorit prvenstva, a vijest o fantastičnom uspjehu jedne ekipe autsajdera obilazi čitav svijet.

Miloš Biković kao Aleksandar Tirnanić Tirke i Petar Strugar kao Moše Marjanović predvode poznatu skupinu glumaca koje smo upoznali u prošlim sezonama 'Monteveidea', no tu su i svjetska zvijezda Armand Assante kao Hotchkins, Viktor Savić kao Milutinac, Andrija Kuzmanović kao Jakša, Ivica Zekić kao Ivica Bek, Predrag Vasić te poznati Branko Đurić kao Paco i Slaven Rimac, u ovaj hvaljenoj sportskoj drami te vjerojatno najboljem nogometnom serijalu ikada snimljenom u regiji.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.