Serija Hrvatski kraljevi specifičan je igrano-dokumentarno-obrazovni projekt, od sedam 50-minutnih epizoda u proizvodnji Hrvatske televizije. Vratit ćemo se u jedno od najzanimljivijih razdoblja hrvatske povijesti - od doseljenja u 7. stoljeću, pa do kraja narodne vladarske dinastije Trpimirovića (oko 1100. godine). U ovoj jedinstvenoj seriji hrvatski vladari Trpimir, Tomislav, Stjepan Držislav, Petar Krešimir IV, Zvonimir i mnogi drugi prvi puta će dobiti lica i karakter.

ZANIMLJIVOSTI
Za potrebe serije prvi put u povijesti u cijelosti je rekonstruirana hrvatska kraljevska kruna.

Prvi put su napravljene vjerne rekonstrukcije starohrvatskih crkvi u prirodnoj veličini, te glasoviti kneževski i kraljevski kameni natpisi.

Sagrađeno je srednjovjekovno selo podno brda Zir u Lici. Napravljeno je dvadesetak kuća od drveta i zemlje.

Uz pomoć kompjutora u seriji će biti prikazano 6 potpuno razrađenih bitki i opsada. Gledatelji će moći vidjeti veliku bizantsku vojsku kako stupa kroz Hrvatsku, sukobljene vojske Ljudevita Posavskog i kneza Borne, vojsku kralja Tomislava kako nanosi težak poraz Bugarima.
Isto tako izrađene su i čitave flote: franačko-bizantsko-slavenska flota pod zidinama arapskog Barija, te flote ratobornog hrvatskog kneza Domagoja i velikoga kralja Petra Krešimira IV.

U igranim dijelovima sudjeluju samo naturščici, i to članovi ekipe ove serije.

Scenarist i redatelj Hrvatskih kraljeva Božidar Domagoj Burić skladao je glazbu za seriju i sam ju izveo. U proizvodnji je sudjelovalo gotovo tisuću ljudi.

Bilo je na kanalima:

HTV3  HRTInt.  HTV4  HTV2  RTV HB  HTV1  Viasat History  

PREPORUKE
  • Potraga za blagom (2009)

    image
    Odyssey Marine Exploration, a world leader in private deepwater exploration and recovery, is gearing up for its most ambitious season of treasure hunting yet. Its...
  • DNK dokazi (2020)

    image
    Pomoću revolucije u forenzici, zastareli slučajevi širom sveta se napokon rešavaju, a emisija “DNK dokazi” istražuje i prenosi priče najneverovatnijih slučajeva...
  • Šaranski ribolov sa Stojanom Radosavljevićem

    image
    Kamere emisije "Šaranski ribolov" sa Stojanom Radosavljevićem u stopu prate poznatog sportskog ribolovca i bilježe sve njegove pustolovine. Stojan je aktivan...
  • Svijet vrtlara (1968)

    image
    Gardeners' World je dugovječna BBC-jeva emisija o vrtlarstvu. Prva je prikazana 1968. godine i još se emitira. Voditelj u prvom nastavku bio je Ken Burras iz...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.