Američka adaptacija BBC-jeve serije o detektivu iz 21. stoljeća, koji se na neki nepoznati način vrati u sedamdesete.
Gdje ste vi bili 1973.? Njujorški detektiv Sam Tyler (Jason O'Mara) nađe se u kulturološkom vrtlogu nemirnih vremena Vijetnamskog rata, Watergatea, ženske emancipacije, borbe za prava crnaca i homoseksualaca - bez mobitela, računala i MP3 playera. U prošlost se vrati iznenada, nakon što ga 2008. godine udari auto dok je progonio kriminalca. Svim silama se trudi shvatiti što mu se dogodilo i kako se može vratiti "kući".

Što se točno događa? Kao da se Sam našao na drugom planetu. To je poput Divljeg zapada: nekontrolirani kriminal, potkupljeni policajci... Kome može vjerovati? Prisiljen naviknuti se na drukčiji moralni kodeks i bez visokotehnoloških pomagala u borbi protiv kriminala, Sam dolazi u sukob sa svojim novim šefom u 125. postaji, poručnikom Geneom Huntom (Harvey Keitel), koji se radije služi šakama nego što rješava zločine. Hunt, kojega njegovi ljudi obožavaju, trudi se kriti humanost ispod grubog ponašanja i sjajnih instinkata, za razliku od Samovog politički korektnog pristupa. Ali njih dvojica nevoljko tvore sjajan tim, svidjelo im se to ili ne.
Tu su i drugi pripadnici 125. postaje. Detektiv Ray Carling (Michael Imperioli), krupni, opaki tip u stalnom sukobu sa životom. Ray je seksist, ali je uvijek dobar kad zagusti. Prije Samovog dolaska je Ray bio zlatni dečko postaje i prvi Geneov čovjek, ali sad se mora nadmetati sa Samom za Geneovo odobravanje.
Annie Norris (Gretchen Mol) je pripadnica Ženskog policijskog biroa. U vrijeme kad su žene u policiji obavljale samo najjednostavnije zadatke, najinteligentnija je u postaji. I ne nada se da će joj se ostvariti san da postane prava policajka. Sad se bori protiv seksizma onog vremena, no Sam se njoj obraća za pomoć pri snalaženju u toj novoj stvarnosti.
Mladi detektiv Chris Skelton (Jonathan Murphy) je dobar momak koji se pokušava snaći u beskompromisnom svijetu, ali zasad je na strani Genea i Raya. Impresionira ga Samovo razmišljanje, ali ga to i dovodi u sukob s Geneom i njegovom starom školom.
Godine 2008. Sam je bio zaljubljen u Mayu Daniels (Lisa Bonet). Iako se Maya i Annie nikad neće upoznati, Annie je ugazila put Mayi da postane prava policajka. Nastaje zanimljiv ljubavni trokut između Sama, Annie i njegove žudnje da se vrati Mayi.
U Samovoj zgradi živi Vjetruška, slobodoumna posthipijevska djevojka koja podučava Sama kulturološkoj revoluciji koja se odvija pred njegovim zaprepaštenim očima. Kako će se Sam nositi s tim i pokušati ostati vrhunski detektiv, istodobno se pokušavajući vratiti u 2008. godinu? Možda će doznati da između New Yorka 1973. i 2008. i nije tako velika razlika.

Bilo je na kanalima:

HTV2  

PREPORUKE
  • #Javi se kad stigneš kući (2022)

    image
    Each episode follows the case of an innocent woman who has been abducted, harmed or even murdered by someone on what was an otherwise average day in her life.
  • Vienna Crime Squad (2005)

    image
    Episodes around the work of a special task force on the Danube River.
  • Dosije

    image
    Srpski "Fox crime" rekonstruiše zločine koji se odvijaju pred našim očima. Ubistva, pljačke, otmice, trgovina ljudima...naći će se u fokusu kriminalističkih...
  • Stuttgart Homicide (2009)

    image
    DI Martina Seifert and her collaborators solve murders in the Stuttgart region. The series is well liked for its regional filming locations.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.