Grobnice izgubljenog blaga drevnih Maja prate arheologe dok traže tragove o tome kako su Maje živjele i što im se dogodilo. Ekskluzivnim pristupom pratimo tim koji koristi snimanje miona – revolucionarnu tehniku koja koristi čestice iz svemira – kako bi skenirala kraljevsku grobnicu unutar 1200 godina starog hrama. Drugi tim kopa u dno jezera u potrazi za tragovima zašto su Maje napustile svoje veličanstvene gradove. Ova epizoda istražuje mračne dokaze o ljudskim žrtvama u Copánu u Hondurasu. Zatim, stručnjaci se hrabro hvataju za vulkan koji eruptira u Gvatemali tražeći tragove koji objašnjavaju zašto su Maje napustile svoje gradove, a tim imagine otkriva rezultate njihovog pionirskog pokušaja skeniranja. Hoće li pronaći izgubljenu kraljevsku grobnicu? Koristeći zadivljujući CGI i jedinstven pristup iskapanjima u tri zemlje, Izgubljene grobnice drevnih Maja izvanredna su prilika za pravi napredak u našem razumijevanju onoga što se dogodilo ovoj fascinantnoj civilizaciji.

Bilo je na kanalima:

Viasat History  

PREPORUKE
 • Herojski brodovi (2008)

  image
  "Herojski brodovi" bilježi priču o trinaest brodova američke mornarice i herojima koji su na njima služili.
 • Gvozdena vrata Balkana

  image
  Dokumentarna emisija o istoriji Srbije.
 • Terra X - Rätsel alter Weltkulturen (1982)

  image
  Terra X - Expedition into the unknown.
 • Svemir (2007)

  image
  Ova obrazovna emisija istražuje mnoga znanstvena pitanja i teme o svemiru (Veliki prasak, Sunce, planeti, crne rupe, druge galaksije, astrobiologija itd.) kroz...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.