Prvi put kamerama je omogućen pristup svakodnevnim aktivnostima zaštićenog parka Assiniboine (APC), gdje se za velik broj arktičkih životinja brine poznata ekipa veterinara i stručnjaka za njegu životinja.
Svaka polusatna epizoda ove desetodijelne serije prikazuje spoj dramatičnih pohoda na velikom bijelom sjeveru i složenih zahvata na spašenim životinjama u bolnici za životinje u zaštićenom parku Assiniboine.
Službeni je osnivač APC-a grad Winnipeg godine 2008. To je neprofitna organizacija koja liječi gotovo dvjesto životinjskih vrsta, među kojima i mnoge s Arktika.
Među osobljem je glavni veterinar dr. Chris (predsjednik Veterinarskih usluga i dobrobiti životinja), koji često putuje dalje na sjever, u Churchill u Manitobi, gdje blisko surađuje s Programom za upozorenja na polarne medvjede i pregledava medvjede prije njihova vraćanja u divljinu. Dr. Chris ima u srcu posebno mjesto za svakog medvjeda o kojem se brine, a bliskost s područjem odakle dolaze APC-jevi spašeni polarni medvjedi dobar mu je podsjetnik na njegovu povezanost s ovim krajem - i na važnost njegova očuvanja.
Dr. Charlene je pridružena veterinarka, koja posljednjih devet godina radi rame uz rame s dr. Chrisom spašavajući stotine arktičkih životinja. Pametna je, otporna i nadahnjuje ostatak ekipe arktičkih veterana, pogotovo novu pripravnicu, dr. Whitney. Ta samozvana "seoska djevojka" odrastala je na imanju pomažući u uzgoju životinja, a sad radi na očuvanju populacije losa i jelena od bolesti koja se širi.
Dr. Stephen je nagrađivani biolog za divlje životinje koji se specijalizirao za proučavanje i njegu arktičkih sisavaca.
C-Jae je biologinja za divlje životinje i desna ruka dr. Stephena. Kao specijalistica za istraživanje načina očuvanje, strastveno se bavi istraživanjem, proučavanjem i zaštitom arktičkog okoliša i životinja koje u njemu žive.
Ekipa arktičkih veterana uključuje i stručnjakinje za njegu životinja - i najbolje prijateljice - Jackie i Heather. Njihov je zadatak osigurati da polarni medvjedi APC-ja budu sretni i zdravi.

Bilo je na kanalima:

HTV2  HTV3  

PREPORUKE
  • Horizon (1964)

    image
    British documentary series that covers a variety of subjects in science and philosophy.
  • NASA-ini neobjašnjeni dosjei (2012)

    image
    Nepoznati leteći objekti snimljeni NASA-inim kamerama, piloti koji su vlastitim očima primjetili tajanstvena svjetla, neobične sjene na Marsu - sve su to fenomeni...
  • Warship: Life at Sea (2018)

    image
    Revealing documentary series about the Royal Navy destroyer HMS Duncan, following life on board for her crew of two hundred and eighty.
  • Kajkavci

    image
    "Kajkavci" je popularni program koji slavi kulturu, tradiciju i način života kajkavskog govornog područja Hrvatske.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.