Prvi put kamerama je omogućen pristup svakodnevnim aktivnostima zaštićenog parka Assiniboine (APC), gdje se za velik broj arktičkih životinja brine poznata ekipa veterinara i stručnjaka za njegu životinja.
Svaka polusatna epizoda ove desetodijelne serije prikazuje spoj dramatičnih pohoda na velikom bijelom sjeveru i složenih zahvata na spašenim životinjama u bolnici za životinje u zaštićenom parku Assiniboine.
Službeni je osnivač APC-a grad Winnipeg godine 2008. To je neprofitna organizacija koja liječi gotovo dvjesto životinjskih vrsta, među kojima i mnoge s Arktika.
Među osobljem je glavni veterinar dr. Chris (predsjednik Veterinarskih usluga i dobrobiti životinja), koji često putuje dalje na sjever, u Churchill u Manitobi, gdje blisko surađuje s Programom za upozorenja na polarne medvjede i pregledava medvjede prije njihova vraćanja u divljinu. Dr. Chris ima u srcu posebno mjesto za svakog medvjeda o kojem se brine, a bliskost s područjem odakle dolaze APC-jevi spašeni polarni medvjedi dobar mu je podsjetnik na njegovu povezanost s ovim krajem - i na važnost njegova očuvanja.
Dr. Charlene je pridružena veterinarka, koja posljednjih devet godina radi rame uz rame s dr. Chrisom spašavajući stotine arktičkih životinja. Pametna je, otporna i nadahnjuje ostatak ekipe arktičkih veterana, pogotovo novu pripravnicu, dr. Whitney. Ta samozvana "seoska djevojka" odrastala je na imanju pomažući u uzgoju životinja, a sad radi na očuvanju populacije losa i jelena od bolesti koja se širi.
Dr. Stephen je nagrađivani biolog za divlje životinje koji se specijalizirao za proučavanje i njegu arktičkih sisavaca.
C-Jae je biologinja za divlje životinje i desna ruka dr. Stephena. Kao specijalistica za istraživanje načina očuvanje, strastveno se bavi istraživanjem, proučavanjem i zaštitom arktičkog okoliša i životinja koje u njemu žive.
Ekipa arktičkih veterana uključuje i stručnjakinje za njegu životinja - i najbolje prijateljice - Jackie i Heather. Njihov je zadatak osigurati da polarni medvjedi APC-ja budu sretni i zdravi.

Bilo je na kanalima:

HTV2  HTV3  

PREPORUKE
  • Rajevi na Zemlji (1997)

    image
    Planet Zemlja i dalje krije mjesta koja su toliko čista da služe kao neprocjenjivi podsjetnici kako je svijet nekada izgledao. Od planine Denali do plavih mora...
  • NASA-ini neobjašnjeni dosjei (2012)

    image
    Nepoznati leteći objekti snimljeni NASA-inim kamerama, piloti koji su vlastitim očima primjetili tajanstvena svjetla, neobične sjene na Marsu - sve su to fenomeni...
  • Afrika (2013)

    image
    "Afrika" je još jedan u nizu odličnih dokumentaraca iz fantastične BBC–jeve radionice. Britanska televizijska serija iz 2013. fokusira se na divlje životinje i...
  • The 77 Percent - The Magazine for Africa's Youth

    image
    77 percent of Africans are younger than 35. But they are also the least represented demographic. It's time their voices are heard as they shape the future of...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.